Oostdwarsgracht - Werkzaamheden (2023-267)

Met deze brief vertellen we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden op de Oostdwarsgracht. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

Op de Oostdwarsgracht ter hoogte van huisnummer 12 tot en met 20 en 15 tot en met 21 gaan we een deel van de bestrating vervangen voor groen. De overige bestrating gaan we opnieuw bestraten. Deze herbestrating doen we zoveel mogelijk met hergebruik van het aanwezige materiaal. Maar kapot materiaal vervangen we voor nieuw.

Tegelijkertijd gaan we een paar bomen voorzien van nieuwe grond. Wortelopdruk bij bomen is een teken dat er te weinig voeding in de grond zit. Rondom de boom zal de voedingsarme grond worden weggezogen en nieuwe voedzame grond worden aangebracht. Naast het wisselen van grond kunnen er mogelijk ook wortels worden gesnoeid. De verwijdering van de wortels veroorzaakt geen schade aan de boom. Door nieuwe grond aan te brengen zal de boom dieper in de grond nieuwe wortels maken zodat in de toekomst wortelopdruk voorkomen wordt.

Er is ook een mogelijkheid om een plantvak te adopteren, meer informatie hierover vindt u op:

Samen aan de Slag - Gemeente Leiden.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten op maandag 30 oktober. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met maandag 11 december. De planning ziet er als volgt uit:

  • Maandag 30 oktober starten we met het verbeteren van de groeiplaatsen en het verwijderen van de bestrating. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 3 november.
  • Vanaf maandag 6 november gaat de aannemer de nieuwe plantvakken en geveltuinen maken. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 10 november
  • Vanaf maandag 13 november gaat de aannemer de bestrating opnieuw aanbrengen. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 8 december.
  • Op maandag 11 december wordt de nieuwe beplanting aangelegd.

Door het weer of andere onverwachte omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is uw woning en de parkeergarage van het appartementencomplex aan de Emmastraat bereikbaar.
Een deel van de parkeerplaatsen gaan we gebruiken voor de opslag van materiaal en werkvoertuigen. Hiervoor gaan we parkeerverboden plaatsen.
Grote voertuigen moeten via de Oude Singel en de Oostdwarsgracht inrijden en verlaten via de uitrit naar de Langegracht. Tijdelijk worden de betonpalen hiervoor verwijderd en wordt er een verkeersregelaar ingezet.

Overlast

De werkzaamheden gaan samen met geluidshinder. We doen ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14 071 - keuze 3 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een email naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Sander de Jeu
Projectcoördinator Cluster Beheer