Onderzoek in uw buurt (2023-237)

Wat vindt u van het dagelijks onderhoud van het groen, de speelplekken en wegen in uw buurt? Daar willen we graag meer over weten. De gemeente Leiden werkt daarom mee aan een landelijk onderzoek naar beleving van het beheer van de openbare ruimte. Uw inzichten helpen ons om onze aanpak te verbeteren. In oktober kunnen medewerkers van ons onderzoeksbureau bij u aanbellen om u te interviewen. U kunt zelf kiezen of u hieraan mee wilt doen.

Meedoen aan ons onderzoek?

Tussen 9 en 13 oktober of tussen 23 en 27 oktober zal een medewerker bij u langskomen om u te interviewen aan de hand van een vragenlijst. Omdat het een interview is, komen we graag bij u aan de deur. Het interview duurt ongeveer 8 minuten. 

Wie komt er bij u langs?

Onderzoeksbureau Newcom voert dit onderzoek voor ons uit. De medewerkers zullen zich identificeren met een naamkaartje met Newcom-logo en zullen ook een legitimatiebrief van de gemeente bij zich hebben om te laten zien.

Het onderzoek

Dit onderzoek geeft ons inzicht in hoe bewoners het dagelijks onderhoud van hun buurt ervaren. Met deze informatie zullen we nadenken over eventuele aanpassingen in de manier waarop het beheer en onderhoud in de gemeente wordt uitgevoerd. Dit onderzoek vindt gelijktijdig plaats in zeven gemeenten (Almere, Groningen, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer). We krijgen hierbij hulp van de universiteiten van Groningen en Wageningen en kenniscentrum CROW. Uw buurt is geselecteerd om deel te nemen aan dit landelijke onderzoek. Dit onderzoek zal in de komende jaren worden herhaald. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

We willen u bij voorbaat hartelijk bedanken voor uw medewerking. Dankzij uw hulp krijgen we een beter beeld van wat voor u belangrijk is in de openbare ruimte.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Leiden