Noorderkwartier Oost - voorlopig ontwerp fase 2 (2021-113)

Met deze brief nodigt de gemeente Leiden u uit om naar het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van Noorderkwartier Oost fase 2 te kijken. Op https://doemee.leiden.nl kunt u vanaf 27 april zien welke delen van Noorderkwartier Oost onder fase 2 vallen.

Het voorlopig ontwerp voor fase 2 is klaar

In Noorderkwartier Oost wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht en er komt een gescheiden rioolstelsel. We pakken de wateroverlast aan en spelen in op de veranderingen van het klimaat. De wijk wordt mooier, netter en groener. De Julianastraat en de Anna Paulownastraat (fase 1) worden op dit moment al vernieuwd, dat werk is bijna klaar.

Tijdens de uitvoering van fase 1 zijn we verder gegaan met het ontwerp voor fase 2. De reacties die we vorig jaar via de online enquête van u hebben ontvangen, hebben ons daar enorm mee geholpen. Dat geldt ook voor de input die we kregen van de klankbordgroep.

Doe mee met fase 2

Het voorlopig ontwerp is nu af. De gemeente wil u hierover graag informeren. U kunt van 27 april tot en met 16 mei het voorlopig ontwerp per straat bekijken via https://doemee.leiden.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het project. Ook staat daar hoe u kunt reageren op het voorlopig ontwerp.

Hoe gaat het verder en hoe blijft u op de hoogte?

Het ontwerp wordt verder uitgewerkt naar een definitief ontwerp. De reacties op het voorlopig ontwerp worden daarin meegenomen. Naar verwachting zal het definitief ontwerp in de zomer klaar zijn. Hoe dit aan de buurt gepresenteerd wordt is afhankelijk van de coronamaatregelen die dan gelden. U wordt daarover weer geïnformeerd via een bewonersbrief.

Planning

Het is de planning om dit jaar nog het definitief ontwerp door de gemeenteraad vast te laten stellen. Daarna worden de werkzaamheden technisch voorbereid en wordt er een aannemer aangetrokken. De uitvoering van het project start naar verwachting half 2022 en duurt tot half 2023. Houd u ook de projectpagina in de gaten voor het laatste nieuws: www.leiden.nl/noorderkwartieroost.

Informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Meer informatie over het project vindt u op www.leiden.nl/noorderkwartieroost.

Michèle Klare, projectmanager