Noorderkwartier Oost - start werkzaamheden (2023-026)

In opdracht van de gemeente Leiden start aannemingsbedrijf Jos Scholman Infra B.V. binnenkort met het uitvoeren van werkzaamheden in Noorderkwartier Oost. In deze brief leest u hier meer over en nodigen wij u uit voor de inloopavond op dinsdag 21 februari van 19.00 tot 21.00 uur in het gebouw van Speeltuinvereniging Noorderkwartier.

Even voorstellen..

Jos Scholman Infra B.V. is een aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw en sport- en cultuurtechniek uit Nieuwegein. Simpel gezegd doen ze alles op het gebied van Infra, Sport en Groen. En dat al meer dan 45 jaar lang met nu zo’n 200 vaste mensen in dienst. In Leiden heeft het bedrijf meerdere delen van de herinrichting van het Singelpark uitgevoerd.

Werkzaamheden

Het riool in uw wijk is aan vervanging toe. Het riool dat er nu ligt vervangen we door een los riool voor schoon regenwater en een los riool voor vuilwater (bijv. uit uw wc of wasmachine). Het regenwater gaat niet meer naar de zuivering, maar wordt geloosd op slootjes in de omgeving. Ook richten we de straten opnieuw in, verbeteren we de verkeersveiligheid en zorgen we voor extra bomen en groen.

Planning

Wij starten op maandag 27 februari met werkzaamheden in de Waldeck Pyrmontstraat (het deel tussen de Herensingel en de Sophiastraat). Wij werken in verschillende fasen op twee plekken tegelijk. Waarschijnlijk zijn we in de zomer van 2024 klaar met het project, maar de planning kan uitlopen door bijv. lange vorstperiodes. In de Omgevingsapp kunt u de actuele planning altijd vinden. Voordat we voor uw woning gaan werken ontvangt u van ons een brief. Op de kaart aan het einde van deze brief ziet u waar wij allemaal aan de slag gaan.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden kunt u de volgende hinder verwachten:

  • Gevolgen voor het verkeer: Als wij werken in een straat is deze afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Eventuele omleidingen zijn met borden aangegeven. Voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) kunnen altijd over loopplaten langs het werkvak lopen.
  • Geluid: Wij werken van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 16.00 uur. U kunt geluidshinder door ons materieel ervaren, maar we proberen dit zoveel mogelijk te beperken.
  • Huisvuil: Tijdens het werk in uw straat vragen wij u om uw huisvuil buiten het werkvak aan te bieden.

Buurtconciërge

Tijdens de werkzaamheden zorgt onze buurtconciërge dat het rondom het werk netjes blijft. Heeft u hulp nodig? Spreek onze buurtcongiërge gerust aan, dan helpt hij u een handje. U kunt hem herkennen door de tekst achterop zijn oranje hesje.

Bouwkundige opnames

Wij maken foto’s van de buitenkant van uw woning. Dit heet een vooropname. Op deze manier kunnen we goed controleren of er geen schade is ontstaan. Op 16 en 17 februari voeren wij de eerste vooropnames uit. U hoeft hiervoor niet thuis te zijn.

Geveltuin

Samen gaan we aan de slag voor meer groen in de stad! Omdat uw straat binnenkort wordt aangepakt is het een mooi moment om meteen gratis een geveltuin te laten aanleggen: dat is een stukje groen tegen de gevel van uw huis. Een geveltuin ziet er niet alleen fleurig uit, maar helpt ook om hevige regenbuien en periodes van droogte en hitte op te vangen. Bovendien is het gezellig om samen met de buren de straat nog mooier te maken. Ook is het mogelijk om een boomspiegel te adopteren. Nieuwsgierig geworden? Maak een ommetje en kijk eens hoe ze in de Julianastraat geveltuintjes en boomspiegels hebben aangelegd.

Wekelijks inloopspreekuur

Ter hoogte van Bernhardkade 14 tot en met 18 staat onze keet op een ponton op het water. Elke dinsdag tussen 12.00 en 13.00 bent u hier welkom voor het inloopspreekuur. Hier kunt u kennismaken met onze omgevingsmanager en beantwoordt zij uw vragen.

Omgevingsapp Noorderkwartier Oost

De app genaamd ‘Noorderkwartier Oost’ download u gemakkelijk via de App/Play Store. Op deze app vindt u onder andere informatie over de werkzaamheden, deelt de aannemer wekelijks een update van de voortgang en is de actuele planning en fasering inzichtelijk.

Inloopavond

Op dinsdag 21 februari tussen 19.00 en 21.00 uur bent u van harte welkom op de informatieavond bij Speeltuinvereniging Noorderkwartier op Saksenstraat 8. Wij maken graag kennis met u en beantwoorden al uw vragen onder het genot van een kop koffie.

Contact

Wilt u een geveltuin of heeft u vragen over het ontwerp? Stuur een e-mail naar noorderkwartieroost@leiden.nl of bel de Gemeente Leiden via 14 071.

Heeft u vragen over de uitvoering? U kunt de omgevingsmanager van aannemingsbedrijf Jos Scholman bereiken via noorderkwartieroost@josscholman.nl of via 030 604 4282. Bij calamiteiten kunt u contact opnemen met 030 604 4282.

We kijken uit naar een mooie projectperiode en een mooi resultaat.

Met vriendelijke groet,

Het projectteam van de Gemeente Leiden en Jos Scholman Infra B.V.