Nieuwe inrichting plein met bushaltes bij NS-station De Vink

Arriva blijft de komende jaren de aanbieder van het openbaar busvervoer in Leiden. Eén van de voorwaarden in het contract met Arriva is het verduurzamen van de stadsdienst in Leiden door met elektrische bussen te rijden. Dit is goed voor de leefbaarheid in de hele stad. Naar verwachting rijden buslijnen 1, 2, 3 en 4 vanaf 1 maart 2019 elektrisch. Lijn 5 en 6 volgen later dat jaar.

Opladen bij NS-station De Vink

Elektrische bussen moeten tijdens de dienstregeling worden bijgeladen. Bussen worden bijgeladen op de eindhaltes van de buslijnen en in de garage van Arriva. Hiervoor is laadapparatuur nodig bij de bushaltes van NS-station De Vink. Dit is nu het eindpunt voor de buslijnen 1, 2 en 3. Vanaf de dienstregeling 2019 rijdt ook buslijn 4 door naar NS-station De Vink.

Nieuwe inrichting plein met bushaltes

Door de komst van buslijn 4 zijn drie perrons nodig in plaats van de huidige twee. Dit betekent een aanpassing van de inrichting van het plein met bushaltes bij NS-station De Vink. Gelijktijdig met het aanleggen van een extra perron worden de bushaltes toegankelijk gemaakt voor iedereen. De bushaltes krijgen bijvoorbeeld een gelijkvloerse instap, geleidelijnen en verbeterde oversteekmogelijkheden. Daarnaast wordt tijdens de nieuwe inrichting van het plein het chauffeurshuisje vervangen.

Informatie- en meedenkavond

Graag nodigen de gemeente Leiden, Arriva en de provincie Zuid-Holland u uit voor een informatie- en meedenkavond over de nieuwe inrichting van het plein met bushaltes bij NS-station De Vink op:

• woensdag 17 oktober 2018
  • 19.30 tot 21.00 uur
  • Buurtcentrum Stevenshof, Trix Terwindtstraat 4, Leiden

Tijdens deze informatieavond laten wij u het ontwerp en de planning van de werkzaamheden zien. Ook vragen wij u om mee te denken over de invulling van het groen, het verplaatsen van parkeerplekken voor auto’s en fietsen. Medewerkers van de gemeente, Arriva en de provincie zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Arjen Baan
Manager Ontwerp en Mobiliteit a.i.