Neeltje Lokersepad - herinrichting speelplek (2022-172)

Vorige maand hebben jullie de kans gehad om een online enquête in te vullen over de speelplek aan het Neeltje Lokersepad. Deze is maar liefst 17 keer ingevuld. De grootste groep bestaat uit kinderen in de leeftijd 0-5 jaar, maar jullie zien graag dat de speelplek voor jong en oud geschikt is.

Resultaten enquête

Wanneer de kinderen spelen, willen de (groot)ouders/verzorgers graag andere buurtbewoners ontmoeten. Er is 6 keer ingevuld dat jullie graag een Jeu de boules baan willen voor de ouderen. Daarnaast willen de kinderen het liefst glijden, klimmen en schommelen. Ze spelen ook veel op straat (fietsen) en maken gebruik van de sportvelden. Er werd meerdere keren aangegeven dat de bosjes beter onderhouden dienen te worden, zodat er meer overzicht is op de speelplek. De bosjes wel behouden, zodat er verstoppertje gespeeld kan worden.

Vervolg

Wij hebben genoeg informatie weten te verzamelen uit de buurt. Met alle reacties uit de online enquête zullen wij aan de slag gaan met een ontwerpvoorstel. Wanneer dit ontwerpvoorstel klaar is, zullen jullie een nieuwe brief ontvangen.

Meer informatie

Hebt u vragen? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het contactformulier.

Gemeente Leiden en Bureau Speelplan