Mulderstraat - Vervallen aanbiedlocatie minicontainers (2022-091)

Met deze brief wil ik u vragen om het aanbieden van de minicontainers in uw straat beter te laten verlopen.

Wat is het probleem?

Op de ophaaldag staan in de Mulderstraat ter hoogte van nummer 18 vaak veel containers in rijen achter elkaar, of voorbij de groene streep. Dit maakt het lastig voor de medewerkers van de afvalinzameling om de containers te legen en het zorgt voor overlast voor omwonenden omdat stoepen en opritten worden geblokkeerd. Een jaar geleden is hier ook over gecommuniceerd met u.

Oplossing: aanbieden op een andere locatie

Omdat er geen verbetering in de situatie is, heeft de Gemeente besloten om deze locatie in de Mulderstraat ter hoogte van nummer 18 te laten vervallen (zie ook rood gearceerd op het bijgevoegde kaartje). Ook is er voldoende ruimte op de andere locaties in de buurt om de container aan te bieden. Dit zijn de volgende mogelijkheden; in de Mulderstraat ter hoogte van huisnummer 40, Telderskade ter hoogte van huisnummer 28 en 30 of in de Gerrit Kasteinstraat ter hoogte van huisnummer 8. Op de achterzijde van deze brief vindt u een kaartje met alle aanbiedlocaties in uw omgeving.

Ook van belang

Samen met uw hulp kunnen we het ophalen van afval in uw wijk zo prettig mogelijk laten verlopen. Wilt u daarom rekening houden met de onderstaande aandachtspunten?

  • De containers kunnen het makkelijkst geleegd worden als u de container in één rij langs de weg zet (dus niet achter elkaar of in een groep).
  • Voor de medewerkers van de ophaaldienst is het minder zwaar werk als de container met de kam (het opzetstuk waaraan de vuilniswagen de container optilt) naar de rijweg staat.
  • Blokkeer met uw auto niet de aanbiedlocatie op een ophaaldag.
  • Zet uw container pas rond 7.00 uur ‘s morgens buiten en haal de container na het legen zo snel mogelijk weer binnen.

Meer informatie

Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u contact met mij opnemen via telefoonnummer:
(071) 516 76 96.

Ik dank u alvast voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,
A. Erkoca
Afdeling Stedelijk Beheer