Morssingelterrein - opknapbeurt taxistandplaats (2021-222)

De fietsenstalling onder de Taxistandplaats is toe aan een opknapbeurt. Maandag 20 september starten de werkzaamheden. Een deel van de fietsenrekken op het Morssingelterrein wordt hiervoor hergebruikt. In deze brief leest u meer over de werkzaamheden en planning.

Opknapbeurt fietsenstalling Taxistandplaats

De fietsenrekken onder de taxistandplaats worden vervangen en de verlichting wordt opgeknapt. De werkzaamheden gebeuren in twee fases zodat de fietsenstalling deels – op één week na – nog in gebruik is voor fietsparkeerders. Als er geen plek meer is, is de Lorentz fietsenstalling een goed alternatief.

Twee fases

In fase 1 (20 september t/m 15 oktober) wordt de noordkant (zijde Schuttersveld) opgeknapt, en kunnen fietsers alleen via de zuidkant (aan stationszijde) de stalling in en uit. In fase 2 (18 oktober t/m 5 november) wordt de zuidkant opgeknapt. Fietsers kunnen dan aan de kant van het Schuttersveld de stalling in en uit.

Verplaatsing deel fietsenrekken Morssingelterrein

De tijdelijke fietsenstalling op het Morssingelterrein moet eind 2021 plaatsmaken voor het bouwterrein van nieuwbouw De Geus. Daarom wordt een deel van de fietsenrekken nu alvast hergebruikt in de fietsenstalling Taxistandplaats. De fietsenrekken worden vanaf woensdag 29 september gedemonteerd en op woensdag 6 oktober verplaatst naar de taxistandplaats.

Medewerking fietsers gevraagd

Fietsparkeerders worden vanaf begin september gewezen op de aankomende opknapbeurt, en gevraagd om hun fiets al ergens anders te parkeren. De overgebleven fietsen van de Taxistandplaats en het Morssingelterrein worden verplaatst naar de Lorentz fietsenstalling. Daar kunnen ze tot eind november worden opgehaald. Daarna verhuizen ze naar het fietsdepot aan de Willem Barentszstraat.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Als omwonende of bedrijf zult u overdag de werkzaamheden kunnen horen. Vooral het demonteren van de oude rekken en het monteren van de nieuwe rekken zorgen voor enige geluidsoverlast. Aannemer Klaver doet zijn best de overlast tot een minimum te beperken. De aannemer werkt op maandag t/m vrijdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Heeft u vragen of klachten over de werkzaamheden, neem contact op met de gemeentelijke projectleider via 071-516 5087.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Op de website vindt u een speciale projectpagina: www.leiden.nl/opknapbeurtstalling. Staat het antwoord er niet bij, bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Rob Strang
Projectleider Opknapbeurt Taxistandplaats