Molenstraat - Aanbieden minicontainers Molenstraat ter hoogte van nummer 20 (2022-124)

Met deze brief wil ik u vragen om het aanbieden van de minicontainers in uw straat beter te laten verlopen.

Wat is het probleem?

Op de ophaaldag staan in de Molenstraat ter hoogte van nummer 20 te veel containers in rijen achter elkaar, en voorbij de groene streep. Dit maakt het lastig voor de medewerkers van de afvalinzameling om de containers te legen en het zorgt voor veel overlast voor omwonenden omdat stoepen, trottoirs, in- en opritten worden geblokkeerd. Tevens staan er auto’s en fietsen geparkeerd terwijl dit geen officiële parkeerplaatsen zijn. De kans is groot dat deze worden beschadigd bij het legen van de containers.

Oplossing: aanbieden op een andere locatie

We verzoeken u om de minicontainer op een andere locatie neer te zetten, wanneer u ziet dat er geen plek is op de Molenstraat ter hoogte va huisnummer 20.  Er is voldoende ruimte op de andere locaties in de buurt om de containers aan te bieden. Dit zijn de voorbeelden van andere mogelijkheden; in de Marnixstraat ter hoogte van huisnummer 20, Alexander Gogelstraat  ter hoogte van huisnummer 6. Op de achterzijde van deze brief vindt u een kaartje met alle aanbiedlocaties in uw omgeving.

Ook van belang

Samen met uw hulp kunnen we het ophalen van afval in uw wijk zo prettig mogelijk laten verlopen. Wilt u daarom rekening houden met de onderstaande aandachtspunten?

• De containers kunnen het makkelijkst geleegd worden als u de container in één rij langs de weg zet (dus niet achter elkaar of in een groep).
  • Voor de medewerkers van de ophaaldienst is het veel minder zwaar werk als de container met de kam (het opzetstuk waaraan de vuilniswagen de container optilt) naar de rijweg staat. Dit is dus met de handgrepen naar het trottoir.
  • Blokkeer niet met uw auto de aanbiedlocatie op een ophaaldag.
  • Zet uw container pas rond 7.00 uur ‘s morgens buiten en haal de container na het legen zo snel mogelijk weer binnen.
  • Ook leuk om te bekijken op Youtube: Minicontainers Gemeente Leiden https://youtu.be/lqIqnBBpcbE

Meer informatie

Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A. Erkoca via telefoonnummer 071-5167696.

Gemeente Leiden

Afdeling Stedelijk Beheer