Merenwijk - talkshow Energietransitie (2021-076)

Energietransitie is een actueel onderwerp. Ook in Leiden zijn we hier volop mee bezig. In 2017 stelde de gemeenteraad de Warmtevisie vast en in 2020 het ‘handelingsperspectief energietransitie’. De strekking daarvan is onder meer dat Leiden wil inzetten op een mix van duurzame warmtebronnen als alternatieven voor aardgas. Hoe dat er in 2050 concreet uit komt te zien, dat bepalen we samen, met de bewoners en ondernemers. Samen met u.

De overstap gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Daarom is er de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar hoe we dit in Leiden zouden kunnen realiseren. Langzaam maar zeker ontstaat er een beeld van hoe Leiden in de toekomst verwarmd kan worden en wat daar voor nodig is. We willen u hierover graag informeren en met u in gesprek.

Daarom organiseert de gemeente Leiden dit voorjaar per wijk een talkshow, 11 in totaal. Deze uitzendingen zijn het startschot voor een gespreksronde door de stad, waarin we met u van gedachten willen wisselen over energietransitie. We willen graag uw reactie krijgen en uw mening en ideeën horen.

Uitnodiging

Graag nodigen we u uit voor de talkshow Energietransitie in de Merenwijk op donderdag 8 april om 20.00 uur. We lichten toe welke plannen er zijn voor energiebesparing, het opwekken van energie en duurzame warmte. Ook bewonersinitiatief Duurzame Energie Merenwijk schuift aan, er is ruimte voor het beantwoorden van uw vragen en live muziek. De talkshow duurt ongeveer een uur.

Talkshow via YouTube

De talkshow is te zien op het YouTube kanaal van de gemeente Leiden via www.youtube.com/leidencitycouncil.

Meedoen

Meedoen is eenvoudig: u gaat op donderdag 8 april met uw computer, telefoon of tablet via bovenstaande link naar YouTube. Om 20.00 uur begint de talkshow. Als u tijdens de talkshow een vraag wilt stellen in de chat, is het van belang dat u bent ingelogd op YouTube. Heeft u geen account voor YouTube, dan kunt u die aanmaken. Op www.leiden.nl/energietransitie staat uitleg hoe u dit doet.

Talkshow terugkijken

Mocht 8 april u niet goed uitkomen, kunt u de talkshow ook terugkijken. Uiteraard bent u ook welkom om één van de andere talkshows bij te wonen. Het uitzendschema vindt u op www.leiden.nl/energietransitie.

Het vervolg: stadsgesprekken en online participatie

Na de 11 uitzendingen worden in iedere wijk stadsgesprekken georganiseerd over energietransitie. Tijdens de talkshows lichten we dit verder toe. Ook kunt u vanaf 6 april een bijdrage leveren op doemee.leiden.nl, het online participatieplatform van de gemeente.

Meer informatie staat op www.leiden.nl/energietransitie.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Fleur Spijker
Wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen