Merenwijk - aanbieden minicontainers (2023-064)

Op 29 december 2022 heeft u van ons een brief ontvangen over het aanbieden van minicontainers. We hebben geconstateerd dat de aanbiedlocatie op de Vederwier nog steeds erg vol staat.

Dit maakt het lastig voor onze collega’s van de inzameling om de containers te legen en het zorgt ook voor veel overlast voor omwonenden.

Andere aanbiedlocaties in uw buurt

Omdat de Vederwier erg vol staat vragen we u gebruik te maken van de aanbiedlocaties op de Takwier en Zeewier. Of op een van de andere locaties in de buurt. Op de achterkant van deze brief staat een kaartje. Hierop staan de aanbiedlocaties bij u in de buurt met een groene lijn aangegeven.

Alleen containers die juist zijn geplaatst op de daarvoor aangewezen aanbiedlocaties worden door de gemeente geleegd.

Aanbiedregels

Samen met uw hulp kunnen we het ophalen van afval in uw wijk zo prettig mogelijk laten verlopen. Wilt u daarom rekening houden met de onderstaande aandachtspunten:

  • De containers kunnen het makkelijkst geleegd worden als u de container in één rij langs de weg zet (dus niet achter elkaar of in een groep).
  • Voor de medewerkers van de ophaaldienst is het minder zwaar werk als de container met de kam (het opzetstuk waaraan de vuilniswagen de container optilt) naar de rijweg staat, de handvatten richting de stoep.
  • Blokkeer met uw auto niet de aanbiedlocatie op een ophaaldag.
  • Zet uw container pas rond 07.00 uur ‘s morgens buiten en haal de container na het legen zo snel mogelijk weer binnen.
  • Ook leuk om te bekijken op YouTube: Minicontainers Gemeente Leiden.
  • Download ook onze Afvalwijzer-app voor alle informatie over inzameling.

Informatie

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,
A. Erkoca
Afdeling Stedelijk Beheer