Meerburg Roomburg - wijkgesprek (2021-217)

Ook Leiden is volop bezig met de energietransitie. Dat gaat onder meer over de manier waarop de stad in de toekomst aardgasvrij kan worden. Per wijk onderzoeken we welke alternatieven voor aardgas er zijn. Zodat uw woning of bedrijfspand in de toekomst duurzaam en CO2-vrij verwarmd wordt. Inwoners en ondernemers hebben hier veel vragen over. Zij willen bijvoorbeeld weten:

• Wanneer is mijn wijk aan de beurt?
  • Komt er een warmtenet?
  • Hoe zit het met de kosten?
  • Moet ik mijn huis beter isoleren?
  • Als mijn CV-ketel stuk is, moet ik deze dan vervangen?
  • Kan ik samen met mijn buren iets doen?
  • Wat doen de woningcorporaties?

We willen hier graag met u, inwoner of ondernemer van Meerburg en/of Roomburg, het gesprek over voeren. We vertellen graag waar we op dit moment staan en wat de energietransitie voor u betekent. Ook horen we heel graag van u welke ideeën u heeft en wat u van de plannen vindt. Welke mogelijkheden ziet ú? Zijn er knelpunten in de wijk die de gemeente moet kennen? In alle wijken van Leiden gaan we gesprekken organiseren. De opbrengst hiervan gebruiken we onder meer voor een zogeheten transitievisie warmte.

Wij komen bij u op bezoek in de wijk. Op donderdag 2 september om 20.00 uur zijn we aanwezig in het Huis van de buurt Matilo, Zaanstraat 126. U bent van harte uitgenodigd aan te sluiten. In verband met de huidige coronamaatregelen vragen wij u zich van te voren aan te melden via gagoed@leiden.nl o.v.v. 'bijeenkomst Meerburg / Roomburg'. Er is plaats voor maximaal 50 aanwezigen. Wij hopen u te mogen ontmoeten op 2 september. Mocht u zich vooraf willen inlezen dan kan dat via www.gagoed.nl/greenpaper. Daar vindt u informatie over de energietransitie en de manier waarop wij dat in Leiden vormgeven.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met ons via gagoed@leiden.nl of uw wijkambassadeur duurzaamheid Maaike Vinkenburg via duurzaamroommeerburg@gmail.com.

Boudewijn Kopp, programmamanager energietransitie gebouwde omgeving
namens team Energietransitie Gemeente Leiden