Meerburg - onderzoek in de wijk 2020-383

U woont in Meerburg, daarom ontvangt u van ons deze brief. Wij doen op dit moment onderzoek naar het vergroten van de kwaliteit van de woningen en de openbare ruimte in uw woonwijk.

Waarom voeren wij dit onderzoek uit?

De woningen in en openbare ruimte van uw woonwijk zijn verouderd. De gemeente Leiden en woningcorporaties Portaal en de Sleutels zien kansen om deze te verbeteren. Daarom voeren we dit onderzoek samen uit.

Wat betekent dit onderzoek voor u als bewoners?

Op dit moment nog helemaal niets. We zijn nog echt de mogelijkheden aan het bekijken. Dit doen we vanuit verschillende punten, die we op elkaar af willen stemmen. We willen elkaar hierin ook versterken, daarom werken we samen.

Het gaat hier om:

• Nieuwe riolering en meer groen in de openbare ruimte;
  • Voorbereiden van de wijk op de energietransitie (aardgasvrij);
  • Het onderzoeken van de toekomstmogelijkheden van huurwoningen. Dit doen woningcorporaties Portaal en de Sleutels.

Voorlopig adviesrapport

Het onderzoek loopt nog en heeft geleid tot een aantal eerste adviezen voor de gemeente Leiden, de woningcorporaties en de energie- en waterbedrijven. Het is een verkennend onderzoek hoe we als partijen kunnen samenwerken. We moeten nog veel uitzoeken.

Bewoners denken mee over de toekomst

Zodra we plannen en ontwerpen gaan maken, geven wij u de mogelijkheid hierin met ons mee te denken. Maar daarvoor moeten eerst alle partijen op één lijn zitten. Zover zijn we nu nog niet.

Op het moment dat we zover zijn, betrekken wij u hierbij.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze brief toch nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente Leiden, tel. 14 071 (maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur) of via www.leiden.nl/contact.

Wij houden u op de hoogte zodra weer iets bekend is.

Boudewijn Kopp
Programmamanager Energietransitie gemeente Leiden