Matilopad - versterken Matilobrug (2022-174)

Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden aan de Matilobrug in het Matilopad. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?

Om het park beter bereikbaar te maken voor o.a. hulpdiensten, is het nodig de brug te versterken met extra stalen liggers. Hiervoor wordt het brugdek geheel verwijderd en bij een aannemer in een loods versterkt. Daarna wordt de brug weer teruggeplaatst.

Wanneer gaan we dit doen?

• Maandag 15 augustus 2022 starten we met het demonteren van het houten dek en stalen liggers.
  • De onderdelen worden afgevoerd naar de aannemer waar de brug versterkt wordt.
  • Naar verwachting wordt de brug in de week van 12 september 2022 teruggeplaatst.

Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de brug volledig afgesloten voor al het verkeer. Het park is voor voetgangers en fietsers bereikbaar via het fietspad aan de Besjeslaan.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder we doen ons uiterste best het geluid te minimaliseren, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur). Of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Heeft u vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden neem dan contact via bovenstaand telefoonnummer en laat een terugbelverzoek achter voor R. Reumerman, directievoerder van de gemeente Leiden.

J. van Kernebeek
rojectcoördinator Cluster Beheer