Maresingel - belangstelling geveltuintjes

Van een aantal bewoners aan de Maresingel hebben wij de vraag gekregen of we daar waar het mogelijk is geveltuintjes aan kunnen leggen. Graag informeren we u over de mogelijkheden. Nu aannemer Van Gelder herstelwerkzaamheden aan het verrichten is, kunnen we door Van Gelder ook direct de geveltuintjes laten aanleggen.

Wat zijn geveltuintjes en hoe werkt het?

Geveltuintjes zijn smalle tuintjes tegen de voorgevel aan. De gemeente legt het voor u aan, inclusief goede aarde. U hoeft er alleen nog maar de plantjes in te zetten en te zorgen voor het onderhoud. Dat hoeft u uiteraard niet alleen te doen. De gemeente Leiden beschikt over een groen- en onderhoudscoach, Nick Kooreman. Hij adviseert u over planten en bloemen die veel of weinig onderhoud nodig hebben, net waar uw voorkeur naar uitgaat.

Op veel plekken is een geveltuin mogelijk

Onze groen- en onderhoudscoach heeft samen met de ontwerper in kaart gebracht waar geveltuinen aan de Maresingel mogelijk zijn. Bij uw woning is een geveltuin mogelijk. Mocht u interesse hebben, laat het ons dan weten. We komen graag langs om de precieze afmetingen en eventuele vragen met u door te nemen.

Convenant

Elke geveltuin leggen we vast in een convenant. Dat klinkt zwaar, maar is niet meer dan één A4’tje met daarop enkele afspraken en contactgegevens van de onderhoudscoach.

Hoe nu verder?

Wilt u een geveltuin? Laat dit dan uiterlijk donderdag 26 september 2019 aan ons weten. Stuur een e-mail naar aandeslag@leiden.nl of bel naar 14071 en vraag naar groen- en onderhoudscoach Nick Kooreman.

Met vriendelijke groet,
Michèle Klare
Projectmanager