Maansteenpad - Tijdelijke spreiding locatie maatschappelijke opvang (2020-192)

Het pand aan het Maansteenpad 2 is tijdelijk ingericht als extra locatie voor de opvang van dak- en thuislozen. Het betreft de voormalige Bed, Bad en Broodlocatie.

Dit is vanwege een maatregel van het kabinet en een richtlijn van het RIVM om besmetting met het corona-virus onder dak- en thuislozen te voorkomen. In de richtlijn staat dat de bedden in de maatschappelijke opvang minstens 1,5 meter uit elkaar geplaatst moeten worden. Op de huidige locatie voor de dag- en nachtopvang van De Binnenvest is dit niet mogelijk.

Locatie

De Bed, Bad en Broodlocatie is de afgelopen periode leeggestroomd, omdat deze voorziening beëindigd is. Daardoor, kwamen er slaapplekken vrij waar cliënten van De Binnenvest tijdelijk gebruik van kunnen maken. Op dit moment verblijven er circa 10 zelfstandige cliënten van De Binnenvest. Op deze manier kan De Binnenvest cliënten verspreid opvangen.

Geen corona

Cliënten met het coronavirus worden niet opgevangen op het Maansteenpad. Mocht het onverhoopt zo zijn dat een cliënt ziek wordt of lijkt te worden met het coronavirus, dan wordt deze cliënt op een andere locatie in quarantaine geplaatst. Op dit moment zijn er geen cliënten ziek. Uiteraard wordt dit dagelijks goed in de gaten gehouden.

Duur van de maatregel

Deze tijdelijke opvanglocatie blijft bestaan zolang de maatregelen van het kabinet inzake het coronavirus van kracht zijn. We weten op dit moment niet hoe lang die maatregelen blijven gelden en hoe lang deze locatie gebruikt gaat worden.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) en of gebruik het contactformulier.

Met vriendelijke groet,

Thera Olthof

Teammanager Beleid Maatschappelijke Ontwikkeling