Lekstraat - uitnodiging meedenksessie groenstrook (2023-130)

Met deze brief willen wij u uitnodigen om mee te denken over de toekomstige inrichting van de groenstrook in de Lekstraat. Op dinsdag 30 mei van 18.30 tot 20.30 uur is er een meedenksessie om met elkaar van gedachten te wisselen over de inrichting van deze plek. In deze brief leest u er meer over.    

Wat zijn de plannen?

In een groot deel van Meerburg komt een gescheiden rioolstelsel te liggen. Naast de buis voor vuilwater komt er een aparte buis voor regenwater. Straks wordt alleen het vuile water gezuiverd, het regenwater stroomt direct naar de sloten in de wijk. Omdat de straten voor de rioolwerkzaamheden toch open moeten, krijgt de openbare ruimte boven de grond tegelijkertijd een nieuwe, klimaatadaptieve inrichting. Er komen parkeervakken, de straten krijgen een duurzame en veilige inrichting en waar mogelijk komt er meer groen in de wijk. Bomen en planten geven verkoeling en houden water langer vast in de ondergrond. Het vergroten van de biodiversiteit, het toevoegen van verschillende soorten bomen en planten, is daarbij een belangrijk thema. Zo is Meerburg straks beter bestand tegen het veranderende klimaat met meer regen en langere periodes van droogte en hitte.

Denkt u met ons mee?

De groenstrook aan de Lekstraat is een van de weinige plekken in de wijk waar extra klimaatadaptieve maatregelen mogelijk zijn en waar de biodiversiteit flink vergroot kan worden. Verbetering van de huidige groenstrook maakt de wijk groener. Graag horen we van u wat uw ideeën zijn voor de inrichting. Op dinsdag 30 mei willen we graag met u in gesprek gaan. U kunt zich tot en met maandag 29 mei aanmelden door een mail te sturen naar meerburg@leiden.nl.

Meedenksessie - waar en wanneer?

Datum: dinsdag 30 mei 2023

Plaats:  Zorgcentrum Roomburgh, via de hoofdingang aan de Kasteelhof

Tijdstip: 18.30 tot 20.30 uur

 Waar vindt u meer informatie?

Op www.leiden.nl/hartvanmeerburg vindt  meer informatie over het project. Een deel van de participatie vindt online plaats via doemee.leiden.nl. Ook plaatsen we hier het ontwerp tijdens de verschillende fasen: schets-, voorlopig- en het definitieve ontwerp.

Hebt u vragen over deze brief?  Dan kunt u tussen 22 mei en 30 mei contact opnemen met omgevingsmanager Tamara Weber via meerburg@leiden.nl, telefonisch via 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op nieuws uit de wijk Roodenburg.

Projecten in Meerburg en omgeving

Er staat veel te gebeuren in Meerburg. Hart van Meerburg is één van de projecten die de komende jaren in de wijk uitgevoerd zal worden. Daarnaast werkt de gemeente samen met Portaal en De Sleutels aan de herontwikkeling van de Rivierenbuurt en wordt de Hoge Rijndijk opnieuw ingericht. In een gezamenlijke nieuwsbrief die u in oktober 2022 heeft ontvangen, zijn de verschillende projecten aan u voorgesteld. Deze nieuwsbrief kunt u downloaden op de pagina “Denk mee over de inrichting van Hart van Meerburg” op doemee.leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Leiden,

David van Zanten

Projectmanager

Duurzame wijkvernieuwing Hart van Meerburg