Lange Mare - permanente voethekjes

Graag willen we u informeren dat we half februari (week 7-8) starten met het plaatsen van de permanente voethekjes op de Lange Mare.

De plantvakken op de Lange Mare zijn ontworpen zonder hekjes. In de voorbereiding van het project is gesproken over het plaatsen van voethekjes, maar er is toen voor gekozen om eerst aan te kijken hoe het zou gaan. Het plaatsen van hekjes is als optie achter de hand gehouden. Na aanleg bleek dat er fietsen en scooters in de perken werden geparkeerd. Omdat het geplante groen nog moest opkomen, was voor bezoekers niet duidelijk dat deze vakken voor groen waren. We hebben deze zomer daarom tijdelijke hekjes geplaatst en hebben in overleg met afdeling beheer een ontwerp gemaakt voor permanente hekjes. Aan de firma Sloos en zoon B.V. is opdracht gegeven om de hekjes te plaatsen.

Verloop werkzaamheden

Eerst zullen de palen en bochten van de voethekjes worden neergezet. Deze worden speciaal op maat gemaakt. Later worden de tussendelen ingemeten en ook op maat gemaakt, omdat deze delen niet terplekke ingekort kunnen worden. Ongeveer drie tot vier weken laten worden ook de tussendelen geplaatst. We verwachten dat half maart het geheel gereed zal zijn, mits de weersomstandigheden meewerken.

De ondernemers en bewoners van de Lange Mare die uitkijken op de plantvakken zullen binnenkort per brief over de werkzaamheden worden geïnformeerd.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact op met de gemeente Leiden, tel. 14 071 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of via www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Marloes van der Meer
Projectmanager Haarlemmerstraat