Lammermarkt - verbeteren grasmat (2022-090)

Vanaf maandag 2 mei wordt gewerkt aan het gras en de bank om het noodtrappenhuis op de Lammermarkt. In deze brief leest u hier meer over.

Werkzaamheden aan het gras

Het gras op de Lammermarkt is aangelegd als zogenaamd evenementengras. In de eerste 12 centimeter onder het gras zijn kleine plastic matjes verwerkt die voor de nodige stevigheid zorgen. Op een aantal plekken groeit het gras niet goed of is het gras kapot gereden. Hierdoor komen de plastic matjes die onder het gras liggen los. Rond de kruising met de Nieuwe Beestenmarkt worden de matjes verwijderd en brengen we stevige graszoden aan. Op andere plekken waar het gras wel is aangeslagen maar nog wat kaal is, zaaien we gras bij.

Bescherming van het nieuwe gras

Om het gras goed te kunnen laten aangroeien, schermen we het de eerste weken af met palen en latten. Op een paar plekken worden flinke keien neergelegd om te voorkomen dat verkeersdeelnemers een kortere route over het gras rijden in plaats van op de weg of het fietspad.

Werkzaamheden noodtrappenhuis

In dezelfde periode waarin het gras wordt aangepakt, zijn er werkzaamheden aan de bank rondom het noodtrappenhuis. De bank wordt gedeeltelijk uit elkaar gehaald om leidingen in de grond te kunnen verplaatsen. Tegelijk voeren we wat kleine reparaties aan de bank zelf uit.

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 2 mei en duren ongeveer twee weken. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden via tel. 14 071 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur). U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Stan van der Laan
Projectleider