Lammermarkt - Tijdelijk extra ruimte voor de Leidse markt (2020-236)

Als bewoner van de binnenstad heeft u gemerkt dat de Leidse markt niet meer op de gebruikelijke locatie rond de Nieuwe Rijn plaatsvindt. De markt is tijdelijk verplaatst naar de Lammermarkt en de Beestenmarkt, zodat bezoekers van de markt voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Door deze maatregel kunnen niet alle marktkooplieden wekelijks op de markt staan. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk om hen in deze moeilijke tijden de mogelijkheid te geven om wekelijks op een markt te staan. Het college wil namelijk ook in de toekomst een mooie markt in het centrum van Leiden.

Vanaf 13 juni markt op de Nieuwe Beestenmarkt en 2e Binnenvestgracht

Het college heeft gekeken naar de mogelijkheden om de markt met voedingsmiddelen op zaterdag uit te breiden. De extra ruimte is gevonden door vanaf 13 juni op zaterdagen ook de Nieuwe Beestenmarkt en de 2e Binnenvestgracht als marktterrein in gebruik te nemen. Daarnaast zal de markt aan de zijde van de Lammermarkt (beide kanten evenwijdig aan de ingang van de parkeergarage en de Beestenmarkt) uitgebreid worden.

We realiseren ons dat dit voor mogelijke overlast kan zorgen, omdat we het marktterrein moeten afsluiten waardoor o.a. de bus er niet kan rijden. We vragen uw begrip hiervoor zodat we de marktkooplieden weer de ruimte kunnen geven om hun brood te verdienen in deze lastige tijden en een veilig marktterrein kunnen realiseren voor bezoekers.

De markt zal uiteindelijk terugkeren naar haar oude locatie op de Nieuwe Rijn als de coronamaatregelen niet meer nodig zijn. Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen via tel. 14 071 (van 8.30 tot 17.00 uur) of via het contactformulier van de gemeente op www.leiden.nl/contact.

A. Barendsen

Teammanager Vergunningen Openbare Ruime