Lammenschansweg - denk mee over de verkeersveiligheid (2023-060)

De gemeente en de omwonenden willen de verkeersveiligheid op de Lammenschansweg verbeteren. Daarom loopt er op dit moment een verkeersonderzoek. Naast verkeerskundige informatie is de inbreng van uw ervaringen als omwonende en weggebruiker van grote waarde voor dit onderzoek. Wilt u uw ervaringen en ideeën met ons delen? Ga dan naar doemee.leiden.nl en denk mee!

Op de Lammenschansweg gebeuren te veel ongelukken. Bezorgde omwonenden van het kruispunt met de Koninginnelaan en Zeemanlaan verzamelden eind vorig jaar handtekeningen en deden een oproep aan de gemeente om de veiligheid op de Lammenschansweg te verbeteren. De gemeente werkt aan een nieuwe inrichting van de weg, maar dit project is nog in de voorbereidende fase. Om de Lammenschansweg op korte termijn al veiliger te maken, onderzoekt een extern bureau de komende twee maanden de verkeersveiligheid.  

Samen met de stad

Het onderzoek spitst zich toe op vier kruisingen van de Lammenschansweg: Leliestraat/Lorenzkade, Koninginnelaan/Zeemanlaan, De Sitterlaan en Tomatenstraat. Naast het verkeerskundige deel is de inbreng van uw ervaringen en ideeën als omwonende en weggebruiker van grote waarde voor dit onderzoek. Uw deelname aan de enquête op doemee.leiden.nl over de verkeersveiligheid op de Lammenschansweg wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Naast een korte enquête vindt u op doemee.leiden.nl de mogelijkheid om uw ideeën op de kaart te prikken en te reageren op de ideeën van anderen. Reageren kan tot en met zondag 26 maart.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem contact op met de gemeente via 14 071. Meer informatie over het project ‘Herinrichting Lammenschansweg’ vindt u op de website van de gemeente Leiden.

Met vriendelijke groet,

Fred Gonlag
Projectmanager herinrichting Lammenschansweg