Korevaarstraat - werkzaamheden herinrichting (2020-275)

Nu het Garenmarktplein zo goed als af is, gaan we aan de slag met het herinrichten van de Korevaarstraat. Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden aan de Korevaarstraat-Noord (ter hoogte van Hoogvliet) die binnenkort gaan plaatsvinden.

Werkzaamheden

We gaan de straat herinrichten, zodat deze netjes aansluit op het eerder gerealiseerde deel. Om deze herinrichting goed te kunnen uitvoeren, wordt het gefaseerd uitgevoerd. Gedurende drie weekenden is het noodzakelijk om het doorgaand verkeer te stremmen.

Deze drie weekenden zijn:

  • van vrijdag 17 juli 20.00 uur t/m maandag 20 juli 05.00 uur
  • van vrijdag 21 augustus 20.00 uur t/m maandag 24 augustus 05.00 uur
  • van vrijdag 28 augustus 20.00 uur t/m maandag 31 augustus 05.00 uur

Dura Vermeer voert de werkzaamheden uit.

Omleidingen

De Korevaarstraat wordt voor alle autoverkeer afgesloten. Het autoverkeer wordt ter plaatse omgeleid met behulp van verkeersregelaars en de gebruikelijke gele borden. In het eerste weekend worden ook de fietsers omgeleid. Ook het busverkeer wordt omgeleid. De haltes op de Korevaarstraat en de Breestraat komen te vervallen. Op de zaterdagen zal van 10.00 - 18.00 uur een pendeldienst in de Breestraat worden ingezet. Hierdoor kunnen alle gebruikelijke haltes worden bereikt. De halte aan de Prinsessekade blijft bereikbaar voor de buslijnen.

Bedrijven en parkeergarage bereikbaar

De bedrijven en Parkeergarage Hoogvliet blijven bereikbaar. U kunt de parkeergarage bereiken via de Sint Jorissteeg.

Vragen?

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Rob Jansen
Omgevingsmanager Garenmarkt