Korevaarstraat - start werkzaamheden definitieve inrichting

Op maandag 17 juni aanstaande start de bouwcombinatie Dura Vermeer-Besix in opdracht van de gemeente met de werkzaamheden voor de definitieve inrichting van de Korevaarstraat (tussen de Jan van Houtkade en de Raamsteeg).

Werkzaamheden

Nu de bouw van de inrit zover gevorderd is, kan de bouwcombinatie starten met de definitieve herinrichting. Door de werkzaamheden van de parkeergarage en definitieve inrichting zoveel mogelijk parallel uit te voeren, kunnen we de totale doorlooptijd verkorten. Momenteel worden nog enkele nutsleidingen verlegd.

Op maandag 17 juni wordt het asfalt en alle bestrating verwijderd om eerst alle ondergrondse werkzaamheden uit te kunnen voeren. Hierna volgt het aanbrengen van de nieuwe bestrating en overige inrichting. De verwachting is dat deze werkzaamheden eind augustus klaar zijn.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Korevaarstraat afgesloten voor autoverkeer en fietsers.
Fietsers worden omgeleid via de Oranjeboomstraat. Woningen en winkels blijven bereikbaar met behulp van loopschotten. De Cathrijnestraat wordt gedurende de werkzaamheden doodlopend en toegankelijk vanuit de Oranjeboomstraat. De drie parkeerplaatsen aan de zijde van de Korevaarstraat worden (alleen overdag) gedurende de werkzaamheden omgezet naar laad- en losplaatsen. Ook wordt er tijdelijk een laad- en losplaats gerealiseerd op de Korevaarstraat nabij de Hoefstraat. De Hoefstraat zal voor zover mogelijk toegankelijk blijven voor voetgangers en fietsers.

Communicatie

Wekelijks wordt er een korte update verstuurd over de voortgang van de werkzaamheden en eventuele bijzonderheden (van zowel parkeergarage als defintieve inrichting). Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, dan kunt u zich aanmelden via: info@garenmarktleiden.nl.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Rob Jansen
Omgevingsmanager