Korevaarstraat - bomenkap

Op maandag 4 maart gaat de firma Dura Vermeer Infra in opdracht van de gemeente Leiden twee bomen rooien in de Korevaarstraat ter hoogte van huisnummers 47 en 49.

Werkzaamheden

Deze twee bomen worden vooruitlopend op de werkzaamheden voor de herinrichting van de Garenmarkt en de Korevaarstraat gerooid. Onderzoek heeft uitgewezen dat het niet mogelijk is om de bomen te verplanten.

Allereerst worden de bomen gerooid waarbij de stam (tot een hoogte van circa 1,50 meter) blijft staan. In een later stadium wordt alsnog de gehele stam inclusief de wortels verwijderd. Bij de herinrichting van de Korevaarstraat komen er zes nieuwe bomen in de middenberm.

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk de parkeerplaatsen nabij de bomen te gebruiken. Dit wordt met borden aangegeven. Het fietsverkeer wordt ter plaatse omgeleid. De werkzaamheden zijn binnen een werkdag gereed.

Omgeving

Ik wil u erop wijzen dat het werkterrein een gevaarlijke plek kan zijn voor kinderen en verzoek u (uw) kinderen hierop attent te maken.

Meer informatie

Voor meer informatie of eventuele vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 071 (van 8.30 tot 17.00 uur, keuze 3: woonomgeving) of gebruik het contactformulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Danny Nagel
Projectvoorbereider