Kopermolen - meedenken over herinrichting (2021-125)

De gemeente Leiden nodigt u graag uit om mee te denken over de herinrichting van de openbare ruimte rondom winkelcentrum De Kopermolen.

De Kopermolen

Het gebied bij winkelcentrum De Kopermolen is verouderd en geen aantrekkelijk hart van de Merenwijk. De gemeente gaat, samen met de eigenaar van het winkelcentrum (Van der Vorm Vastgoed), het gebied nieuw leven inblazen. De afgelopen jaren dachten al veel Merenwijkers mee over De Kopermolen. Met deze inbreng is toen het gebiedspaspoort ‘Hart van de Merenwijk’ opgesteld. Dit paspoort bevat de uitgangspunten en ambities voor de ontwikkeling van het winkelcentrum én de omgeving.

Nieuwe stap in de vernieuwing van De Kopermolen

Nu is een volgende fase aangebroken. Van der Vorm werkt aan het plan voor het winkelcentrum en de nieuwe woningen. De gemeente Leiden is aan zet voor het opknappen van de openbare ruimte rondom De Kopermolen: de parkeerplaatsen, straten, het groen en de stoepen. En daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken.

Denkt u mee?

U kunt meedenken over de nieuwe inrichting van de openbare ruimte rondom De Kopermolen. Daarvoor organiseren we verschillende activiteiten:

Online meedenksessies

Tijdens twee digitale bijeenkomsten via Microsoft Teams laat de stedenbouwkundige van de gemeente schetsvoorstellen voor de inrichting van de openbare ruimte zien. Tijdens de bijeenkomsten gaan we in gesprek over deze voorstellen en kunt u uw reactie en ideeën aan ons meegeven.
De sessies vinden plaats op maandag 17 mei van 19.30 tot 21.00 uur en op donderdag 20 mei van 14.30 tot 16.00 uur.
U kunt zich tot en met zondag 16 mei aanmelden voor één van de sessies via c.wagner@leiden.nl. Na aanmelding ontvangt u een link voor deze online bijeenkomst.

Reageren via het platform doemee.leiden.nl

U kunt ook reageren op de schetsvoorstellen via ons online platform https://doemee.leiden.nl. Kijk daarvoor bij ‘Herinrichting openbare ruimte bij De Kopermolen’.
Reageren kan van zaterdag 15 tot en met vrijdag 28 mei.

Bekijk de posters in De Kopermolen

In het winkelcentrum vindt u van zaterdag 15 tot en met vrijdag 28 mei grote posters met de schetsvoorstellen voor de openbare ruimte. Deze posters hebben een QR-code, waarmee u op het online platform terecht komt. Deze QR-code is ook helmaal bovenaan afgebeeld.
Wilt u liever op papier uw reactie geven? Dat kan! In het winkelcentrum vindt u speciale antwoordkaarten waarop u uw reactie kunt geven.

Ontwerpwedstrijd voor kinderen

We willen graag dat er in de straten en pleinen rondom De Kopermolen ook voor kinderen iets te beleven is. Daarom organiseren we een ontwerpwedstrijd voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
Bouw, knutsel óf teken jouw ideale speelplek en wie weet win jij een tegoedbon ter waarde van 25 euro! Met de winnaar gaan we in gesprek om zijn of haar idee echt werkelijkheid te laten worden. Daarnaast worden de mooiste ontwerpen tentoongesteld in het winkelcentrum.
Bekijk het wedstrijdformulier via https://doemee.leiden.nl. Meedoen kan van zaterdag 15 tot en met vrijdag 28 mei.

Wat hebben we met uw eerdere inbreng gedaan?

Via het platform https://doemee.leiden.nl hebben we in december, januari en februari al verschillende reacties en ideeën opgehaald. Deze gebruiken we bij het maken van de schetsvoorstellen. Een samenvatting van alle reacties vindt u op doemee.leiden.nl.

Hoe gaat het verder en hoe blijft u op de hoogte?

Alle inbreng van bovenstaande activiteiten wordt gebruikt bij het opstellen van het voorlopig ontwerp voor de openbare ruimte. Op https://doemee.leiden.nl vindt u meer informatie over het project en de planning. Ook delen we regelmatig informatie via de Stadskrant en Stadsnieuws (onze digitale nieuwsbrief). Meld u aan via www.leiden.nl/stadsnieuws en abonneer u op ‘Merenwijk’.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

We zijn benieuwd naar uw inbreng!

Bart van Wijk
Projectleider De Kopermolen