Kopermolen - Inloopbijeenkomsten (2022-089)

Gemeente Leiden en Van der Vorm Vastgoed (eigenaar van het winkelcentrum) werken aan het verbeteren van winkelcentrum De Kopermolen. Samen willen we het winkelcentrum en het gebied eromheen opknappen. Daarom heeft de gemeente een voorlopig ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte en Van der Vorm Vastgoed voor het winkelcentrum. Graag nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst waar we de twee ontwerpen aan u presenteren.

Vernieuwing van De Kopermolen

Het gebied bij winkelcentrum De Kopermolen is verouderd en is steeds minder een aantrekkelijk hart van de Merenwijk. De gemeente en Van der Vorm Vastgoed gaan het gebied nieuw leven inblazen. De afgelopen jaren dachten ruim 1.700 Merenwijkers mee over De Kopermolen. Met deze inbreng is in 2019 het gebiedspaspoort ‘Hart van de Merenwijk’ opgesteld. Dit paspoort bevat de uitgangspunten en doelen voor de ontwikkeling van het winkelcentrum én de omgeving.

Vanuit dit paspoort heeft Van der Vorm Vastgoed een voorlopig ontwerp gemaakt voor het winkelcentrum. Ook het toevoegen van woningen op meerdere locaties is hierin opgenomen.

Daarnaast hebben omwonenden, organisaties en ondernemers vorig jaar mee kunnen denken over de vernieuwing van de openbare ruimte rondom het winkelcentrum. De gemeente heeft hiermee een voorlopig ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte.

Denk mee over het voorlopig ontwerp

In de ontwerpen staat:

  • hoe het winkelcentrum vernieuwd wordt;
  • waar nieuwe woningen komen en hoe deze eruit komen te zien;
  • hoe de openbare ruimte wordt ingericht;
  • hoe het parkeren voor auto’s en fietsen wordt geregeld;
  • hoe we omgaan met wandelroutes en groen.

Tijdens de inloopbijeenkomsten vertellen we u hier graag meer over. En we horen graag of u nog dingen wilt toevoegen of veranderen. De inbreng uit de buurt kunnen we meenemen in het definitieve ontwerp.

Inloopbijeenkomsten op 20 en 23 mei

We organiseren 2 inloopbijeenkomsten:

  • Vrijdagmiddag 20 mei van 13:00 tot 15:30 uur in het Pop-up Museum in winkelcentrum De Kopermolen.
  • Maandagavond 23 mei van 19:00 tot 21:00 uur in Op Eigen Wieken (Valkenpad 5, Leiden). 

Het zijn inloopbijeenkomsten: u kunt binnenlopen wanneer u wilt. U kunt dus zelf bepalen op welke dag en tijdstip u langs wilt komen.

U kunt ook online reageren

U kunt ook een reactie geven op het voorlopig ontwerp via ons online platform: doemee.leiden.nl. Kijk bij ‘Vernieuwing winkelcentrum De Kopermolen’. Reageren kan van 20 mei tot en met 3 juni.

Heeft u vragen of ideeën?

Bel dan met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Graag tot ziens op 20 of 23 mei!

Met vriendelijke groeten,

Gemeente Leiden en Van der Vorm Vastgoed Groep