Kooilaan - aankondiging werkzaamheden (2020-261)

Vanaf maandag 29 juni tot en met 3 juli 2020 vinden er reparatiewerkzaamheden plaats aan een duiker aan de Kooilaan. Deze duiker is een verbinding tussen twee waterpartijen en ligt onder de Kooilaan, ter hoogte van het politiebureau. In deze brief leest u er meer over de werkzaamheden.

Reparatie duiker

Eén van de twee duikers die er ligt, wordt  gerepareerd. In deze duiker zitten beschadigingen. Om de reparatie te kunnen uitvoeren worden allebei de duikers afgesloten. Hierna wordt het asfalt verwijderd. Het deel van de duiker dat beschadigd is wordt eruit geslepen en vervangen door een nieuw deel. Hierna wordt het asfalt weer hersteld. Als het heel slecht weer is volgende week dan worden de werkzaamheden een week uitgesteld. De firma Heijmans Infra, Regio Noordwest, voert de werkzaamheden uit.

Afsluiting weg en fietspad

In verband met de werkzaamheden wordt de Kooilaan deels afgesloten. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Het gaat om het deel in zuidelijke richting vanaf de Soestdijkkade tot aan het politiebureau. Het verkeer wordt over de linksaf-strook van de andere rijrichting geleid. Ook het fietspad langs de Soestdijkkade (tegenover de Albert Heijn) wordt afgesloten. Tijdens de spitsuren worden er verkeersregelaars ingezet.

Informatie en contact

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

 

Bart van der Kamp
Projectmanager