Koepoortsbrug - vervangen wegdek en voegen

Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden aan de Koepoortsbrug.

Werkzaamheden

Zowel de voegen tussen de normale rijweg en het wegdek van de brug worden vervangen. Eerst wordt het huidige wegdek verwijderd waarna een nieuw wegdek wordt aangebracht. Vervolgens worden de voegen vervangen.

Planning

Op woensdag 12 juni 2019 wordt om 9.30 uur begonnen met het verwijderen van het oude wegdek. Het aanbrengen van een nieuw wegdek wordt direct aansluitend uitgevoerd. Deze werkzaamheden duren tot circa 15.30 uur.

Op donderdag 13 juni 2019 wordt om 7.00 uur gestart met het vervangen van de voegen. Aangezien deze voegen moeten afkoelen is de duur afhankelijk van de buitentemperatuur van dat moment. Voorlopig staan die dag de werkzaamheden ingepland tot 24.00 uur. Als het afkoelen sneller verloopt dan verwacht, kan de Koepoortsbrug eerder worden open gesteld voor het verkeer.

Bereikbaarheid, overlast

De brug wordt voor de werkzaamheden afgesloten voor verkeer. Het verkeer zal met borden worden omgeleid. De werkzaamheden kunnen geluidshinder geven in de directe omgeving.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

H. van Kernebeek
Projectcoördinator Cluster Beheer