Kloosterhof - minicontainer papier (2019-277)

In januari 2020 gaat de gemeente in uw buurt oud papier en karton apart aan huis ophalen. U krijgt daarvoor een grijze minicontainer met een blauw deksel. Zelf het oude papier in huis verzamelen en naar de papierbak brengen, hoeft dan niet meer.

Oud papier heeft meerwaarde – wel zeven keer

We doen dit om meer papier opnieuw te kunnen gebruiken. En zo ook minder afval over te houden dat moet worden verbrand. Uit de analyse van het afval in Leiden blijkt namelijk dat er nog best veel papier en karton tussen het andere afval zit. Zonde, want als papier eenmaal vuil of nat is geweest, is het niet meer te gebruiken voor recycling. Terwijl oud papier juist uitstekend geschikt is als grondstof voor nieuw papier. En dat scheelt weer bomen, want de houtvezels in oud papier kunnen tot zeven keer opnieuw worden gebruikt. Voorwaarde is wel dat het papier schoon en droog wordt aangeleverd.

Minicontainer papier start in januari

U woont in de Kloosterhof, het gedeelte van de Stevenshof dat ligt tussen de Oude Rijn en de Stevenshofdreef. De Kloosterhof is de eerste buurt in Leiden waar de minicontainers voor papier worden uitgerold. We willen de uitrol van de minicontainer papier klein beginnen en de Kloosterhof is een uitstekende buurt hiervoor. Na uw buurt gaan we de minicontainer papier ook in andere wijken in Leiden invoeren. U krijgt uw minicontainer begin januari 2020. De containers worden één keer per vier weken geleegd. Hiervoor komt een aparte ophaaldag. De verzamelcontainers voor papier en karton in uw buurt blijven ook gewoon beschikbaar.

Ruimte maken in tuin of schuur

We realiseren ons dat een extra minicontainer ruimte inneemt in tuin of schuur. Dit vraagt vast om passen en meten. Onze afvalcoach kan met u meedenken. En mocht u na een half jaar besluiten toch geen gebruik te willen maken van de minicontainer papier, dan halen we hem weer op.

Inloopuurtje

Het kan zijn dat u na het lezen van deze brief vragen heeft. Hiervoor organiseren wij een inloopuurtje bij u in de buurt, waarbij ook de afvalcoach aanwezig is. Aanmelden is niet nodig:

• Datum: woensdag 30 oktober 2019
  • Locatie: Beheer gemeente Leiden, Kenauweg 3, Leiden
  • Tijdstip: 19.00 – 20.00 uur

Verdere informatie tijdens project

Meer informatie over wanneer de container bij uw voordeur wordt neergezet, ontvangt u per brief in de week voor de kerstvakantie. Op www.leiden.nl/oudpapier vindt u meer achtergrondinformatie en veelgestelde vragen.

Met vriendelijke groeten,

Piet van Vegten