Klimaatroute-Energieadvies met teGOEDbon (2021-052)

In Leiden gaan we de komende jaren samen met bewoners, bedrijven en organisaties meer energie besparen en duurzame energie opwekken. We werken er naartoe om woningen en gebouwen uiteindelijk aardgasvrij te maken. Omdat de energierekening steeds hoger wordt, is het ook voor u rendabel om uw huis te verduurzamen.

Energieadvies op maat van Klimaatroute

Afgelopen zomer heeft u per post een teGOEDbon ter waarde van € 70,- ontvangen, waarmee u energiebesparende maatregelen (deels) kunt financieren. U kunt de bon ook inwisselen voor een deskundig advies op maat. Hiervoor worden door de gemeente Leiden duurzaamheidsadviseurs van Klimaatroute ingezet. Het advies geeft u inzicht hoe u kunt besparen op onnodige energiekosten en de mogelijkheden om uw woning energiezuiniger, gezonder én comfortabeler te maken.

Hoe krijgt u het energieadvies?

In maart bezoeken de duurzaamheidsadviseurs van Klimaatroute uw wijk. Het energieadvies wordt aan de deur opgesteld en neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Indien u uw laatste jaarafrekening van uw energieleverancier bij de hand heeft, helpt dit de adviseur om een advies op maat te maken.

Hoe komt het energieadvies tot stand?

De adviseur maakt voor het advies gebruik van nieuwe adviessoftware die speciaal is ontwikkeld voor particuliere woningen. De software geeft een 3D-model van de woning op basis van de BAG-data (gemeentelijke basisgegevens van de overheid), satellietbeelden, hoogtekaarten, het bouwjaar en het woningtype. Tot slot maakt de adviseur een telefonische afspraak om het advies uitgebreid te bespreken. Het advies is vrijblijvend en u bepaalt zelf of u aan de slag gaat met de maatregelen.

Gebruik de teGOEDbon voor het advies

Voor het energieadvies heeft u de unieke code op uw teGOEDbon nodig. Leg deze alvast klaar samen met de meest recente jaarrekening van uw energieleverancier. Bent u de bon onverhoopt kwijtgeraakt? Dat is geen probleem, de adviseurs beschikken over enkele reservecodes. U kunt gebruik maken van de gratis scan indien u uw teGOEDbon nog niet heeft ingewisseld voor een vergoeding voor energiebesparende maatregelen.

Wanneer?

In maart bezoeken de adviseurs van Klimaatroute uw wijk. De adviseurs zijn te herkennen aan een hesje en badge van Klimaatroute. Mocht u de eerste keer niet thuis zijn, dan laten zij een flyer achter en komt de adviseur op een ander moment nogmaals langs.

U kunt ook zelf contact opnemen om een afspraak in te plannen. U kunt hiervoor bellen met Klimaatroute, tel.nr. 020 - 244 39 77 of een e-mail sturen aan duurzaamwonen@klimaatroute.nl.

Alle gesprekken vinden plaats volgens coronarichtlijnen van het RIVM. De adviseurs komen niet binnen.

Heeft u liever helemaal niet dat we bij u aanbellen, meldt u dan per mail af met uw adres. Dan loopt de adviseur uw deur voorbij.

TeGOEDbon

Als u geen persoonlijk advies wilt, dan kunt u uw teGOEDbon tot en met 31 maart nog gebruiken voor een vergoeding voor kleinere energiebesparende maatregelen. Deze staan ook in de folder die u bij de teGOEDbon ontving. U vindt de informatie en een overzicht van de producten ook terug op de website: gagoed.nl/tegoedbon. Bon kwijt? Geen probleem! Vraag snel nog een nieuwe aan via info@gagoed.nl.

Doe ook mee: gebruik uw bon en bespaar energie!

Fleur Spijker

Wethouder Duurzame Verstedelijking en Energietransitie