Kanaalweg - verwijderen minicontainers (2021-307)

Geachte heer, mevrouw,

Sinds enkele jaren wordt het restafval in uw omgeving ingezameld via ondergrondse containers. Enkele bewoners maken daarnaast ook nog gebruik van een minicontainer voor hun restafval.

Inzameling restafval via minicontainers gaat stoppen

De gemeente gaat stoppen met het legen van minicontainers restafval tussen de Kanaalweg en het Professorenpad. Er zijn inmiddels ondergrondse containers beschikbaar, waardoor het rijden met een aparte wagen voor de minicontainers niet meer nodig is want dat is milieubelastend en niet efficiënt.

Heeft u nog geen pas voor de ondergrondse containers?

Als u nog geen toegangspas heeft voor de ondergrondse containers, dan kunt u die eenmalig gratis aanvragen via www.leiden.nl/containerpas.

Klik op die pagina op 'aanvragen' en vervolgens op 'containerpas aanvragen'. Kies in het formulier dat dan geopend wordt, voor 'Ik heb geen pas'.

Binnen vijf werkdagen ontvangt u dan de containerpas.

Minicontainer voor restafval vrijdag 10 december voor het laatst geleegd

Op vrijdag 10 december legen wij de minicontainers voor restafval voor de laatste keer. Wij verzoeken u om uw minicontainer om 7.00 uur op de aanbiedplaats te zetten. U hoeft de minicontainer daarna niet meer op te halen. Nadat de afvalwagen is geweest, halen wij de minicontainers op. Na deze datum worden aangeboden restafvalcontainers niet meer geleegd.

Minicontainer voor gft blijft

Wat betreft het inzamelen van gft-afval verandert er niets. Daarvoor kunt u gewoon uw minicontainer voor gft (volledig bruine bak of grijze bak met groen deksel) blijven gebruiken.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groeten,

Arif Erkoca