Joop Vervoornpad - herinrichting waterspeelplek (2020-147)

In opdracht van de gemeente Leiden heeft BOERplay B.V. een plan gemaakt voor de waterspeelplaats Joop Vervoornpad. Het plan is in te zien op de achterzijde van deze brief.

Werkzaamheden

Het houten speeltoestel in de buurt van de waterspeelplaats krijgt een glijbaan. De houten brug naar de eilanden wordt verwijderd. In de vijver worden zwerfkeien gelegd. Op het pad tussen de eilanden en de vijver komen kleurrijke speelplakkers voor spelletjes zoals hinkelen en twister. Aan beide uiteinden van het pad komen fietssluizen zodat kinderen ongestoord kunnen spelen.

Planning

BOERplay B.V. voert de werkzaamheden uit op donderdag 16 en vrijdag 17 april 2020. De fietssluizen worden door Sloos en zn. geplaatst in de week van 27 april 2020. In verband met onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden worden gedeeltes van het Joop Vervoornpad ter hoogte van de waterspeelplaats afgesloten. Fietsers worden dan omgeleid via het Gymnasiumpad. De volkstuin Ons buiten, de schooltuin en LCKC Pernix blijven bereikbaar zonder omleiding.

Omgeving

Het werkterrein kan een gevaarlijke plek zijn voor kinderen. Wilt u hier rekening mee houden en (uw) kinderen hierop wijzen?

Het is mogelijk dat er enige overlast ontstaat. Wij vragen uw begrip hiervoor. Mocht u toch te veel hinder ondervinden kunt u contact opnemen met Rob van der Steen, tel. (071) 5167631 of via r.van.der.steen@leiden.nl.

Meer informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Annabel van de Sande

Projectcoördinator Groen en Spelen

Cluster Beheer

De maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn vooral gericht op het vermijden van situaties waar veel mensen bij elkaar zijn.

In deze bewonersbrief staan werkzaamheden aangekondigd. Op het moment van verzenden van deze brief gaan we ervan uit, dat die wel uitgevoerd kunnen worden.

Als de uitvoering niet doorgaat, dan ontvangt u daar geen brief over. Wij informeren u als er een nieuwe datum bekend is.