Jan van Houtkade - startbijeenkomst participatietraject (2020-344)

Graag nodigen wij u uit voor de startbijeenkomst van het participatietraject voor de herinrichting van de Jan van Houtkade.

De gemeente en de werkgroep Jan van Houtkade (bewoners) willen de Jan van Houtkade opnieuw inrichten en de gemeente start hiervoor een haalbaarheidsonderzoek.

Herinrichting Jan van Houtkade

De Jan van Houtkade, onderdeel van het Singelpark, is een stukje Leiden dat veel potentie heeft om de binnenstad groener, gezonder en aantrekkelijker te maken. De gemeente wil de haalbaarheid onderzoeken van de herinrichting en het vergroenen van de Jan van Houtkade. Door de haalbaarheid te onderzoeken weten we vooraf wat er wel en niet mogelijk is en kunnen we dit project samen met de omgeving vormgeven. Dit haalbaarheidsonderzoek loopt parallel aan het participatietraject Agenda Autoluwe Binnenstad. Het opnieuw inrichten van de Jan van Houtkade past goed bij de ambities van het college om de binnenstad leefbaar, duurzaam en bereikbaar in te richten. Verder is de Jan van Houtkade een deel van het Singelpark dat we willen versterken. Meer informatie over het participatietraject Agenda Autoluwe Binnenstad vindt u op doemee.leiden.nl.

Informatiebijeenkomst

De gemeente wil omwonenden en ondernemers in de omgeving van de Jan van Houtkade informeren over het haalbaarheidsonderzoek. We nemen u mee het gebied in en horen graag uw wensen, zorgen en ideeën voor de Jan van Houtkade. Ook willen we een meedenkgroep samenstellen die we in het verdere traject betrekken.

We organiseren een informatiebijeenkomst op:

• Vrijdag 25 september van 16.00 tot 19.45 uur - hoek Jan van Houtkade / Doezastraat (tegenover restaurant de Vriend)

Programma

In verband met de coronamaatregelen vragen wij u zich vooraf aan te melden (zie de volgende pagina). Het programma wordt in drie tijdblokken aangeboden. De tijdblokken zijn:

• 16.30 - 17.45 uur
  • 17.30 - 18.45 uur
  • 18.30 - 19.45 uur

Elke groep doorloopt hetzelfde programma. Eerst geven wij u o.a. informatie over ontwerp en planning. Daarna lopen de groepen samen met de projectmanager en een medewerker van Erfgoed Leiden een rondje door het gebied. Graag horen wij dan uw wensen, zorgen en ideeën.

Om 16.15 uur vindt er nog een officieel moment plaats, waarbij wethouder Ashley North Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte aanwezig zal zijn,

Aanmelden

In verband met de coronamaatregelen houden we graag zicht op het aantal aanwezigen.

Daarom verzoek ik u zich uiterlijk woensdag 23 september voor deze bijeenkomst aan te melden, door een e-mail te sturen naar Anneke Fokkema, a.fokkema@leiden.nl.

Vermeld in uw e-mail uw naam, of u bewoner of ondernemer bent, de straat waarin u woont of werkt, met welke personen (met namen) u naar de bijeenkomst komt en het tijdblok waarvoor u zich opgeeft.

Samen met omwonenden, aanmelden participatiegroep

Wilt u ook na deze bijeenkomst meedenken over de Jan van Houtkade, dan kunt u zich aanmelden voor de meedenkgroep. U kunt zich hier tijdens de informatiebijeenkomst voor opgeven. Bent u verhinderd op 25 september, dan kunt u zich aanmelden voor de meedenkgroep door een e-mail te sturen naar Anneke Fokkema, a.fokkema@leiden.nl.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Meer informatie over het Singelpark vindt u op www.leiden.nl/singelpark.

Michèle Klare
Projectmanager Jan van Houtkade