Jan van Houtkade - presentatie schetsontwerp (2021-121)

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van het schetsontwerp voor de herinrichting Jan van Houtkade op maandag 10 mei van 19.30 tot 21.00 uur via MSTeams. De Jan van Houtkade, onderdeel van het Singelpark, is een stukje Leiden dat veel potentie heeft om de binnenstad groener, gezonder en aantrekkelijker te maken. In deze brief leest u meer over de stand van zaken van dit project.

Herinrichting Jan van Houtkade

De Jan van Houtkade krijgt een nieuw karakter met minder steen en meer groen, waar de voetganger op één staat en het prettig is om te verblijven. Zo wordt de Jan van Houtkade straks een volwaardig onderdeel van het Singelpark.

De gemeente legde verschillende scenario’s voor aan bewoners en ondernemers en ging met hen in gesprek om hun wensen, zorgen en ideeën op te halen. Met deze ingrediënten heeft de gemeente, samen met de bewoners, een eerste ontwerp voor de nieuwe inrichting gemaakt.

Het college van b en w heeft het kaderbesluit voor de herinrichting van de Jan van Houtkade vastgesteld.

Digitale informatiebijeenkomst

We willen u op maandag 10 mei a.s. graag laten zien hoe het schetsontwerp eruit ziet.

We starten de digitale bijeenkomst met de presentatie van het schetsontwerp. Daarna heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. We zijn heel benieuwd wat u vindt van het ontwerp.

Aanmelden

In verband met de coronamaatregelen is de informatiebijeenkomst digitaal. Daarom verzoek ik u zich uiterlijk zondag 9 mei voor deze bijeenkomst aan te melden, door een e-mail te sturen naar Daya Waisvisz: d.waisvisz@leiden.nl. U ontvangt dan een link voor MSTeams. Als u op maandag 10 mei om 19.30 uur op deze link klikt, komt u in de informatiebijeenkomst.

Hoe gaat het verder en hoe blijft u op de hoogte?

Na 10 mei wordt het ontwerp verder uitgewerkt, de reacties uit de buurt worden daarin meegenomen. Eerst volgt het voorlopig ontwerp, dat zal naar verwachting komend najaar aan de buurt worden gepresenteerd. Daarna volgt begin 2022 het definitieve ontwerp. U wordt daarover weer geïnformeerd via een bewonersbrief.

Planning

Het is de planning om halverwege 2022 het definitief ontwerp door de gemeenteraad vast te laten stellen. Daarna worden de werkzaamheden technisch voorbereid en wordt er een aannemer aangetrokken. De uitvoering van het project start naar verwachting in het najaar van 2022 en duurt ongeveer zes maanden. Houd u ook de projectpagina in de gaten voor het laatste nieuws: www.leiden.nl/singelpark.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Meer informatie over het Singelpark vindt u op www.leiden.nl/singelpark.

Michèle Klare
Projectmanager Jan van Houtkade