Jan van Goyenkade - uitvoering herinrichting (2019-302)

In juni van dit jaar ontving u een bewonersbrief waarin het defnitieve ontwerp voor de herinrichting van de Jan van Goyenkade werd gepresenteerd. De kade wordt opnieuw ingericht volgens richtlijnen die gelden voor een 30-kilometergebied. U de brief teruglezen via www.leiden.nl/bewonersbrieven, onder nummer 2019-156

Aannemersbedrijf Sloos & Zoon B.V. start op maandag 11 november met de werkzaamheden. In deze brief vindt u informatie over onder andere de planning en omleidingsroutes. Graag nodigen wij u uit voor een inloopavond waar u met ons kunt kennismaken en al uw vragen kunt stellen ten aanzien van planning, fasering en bereikbaarheid. De inloopavond vindt plaats op:

• Maandag 4 november
  • 18.30 tot 19.30 uur, u kunt binnenlopen wanneer u wilt
  • Galerie Café Leidse Lente, Haagweg 4.

Planning en fasering

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, zoals hierboven aangegeven

Fase 1

betreft het gedeelte Jan van Goyenkade tussen de Wouterenbrug en de Gerrit Doustraat.

De werkzaamheden worden worden uitgevoerd van maandag 11 november tot en met vrijdag 29 november (ca. 3 weken).

Fase 2

betreft het gedeelte Jan van Goyenkade tussen de Gerrit Doustraat en de Hugo de Grootstraat.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 2 december tot en met vrijdag 20 december (ca. 3 weken).

Kerst

Tijdens de kerstperiode wordt de Jan van Goyenkade tijdelijk opengesteld.

Fase 3

betreft de Jan van Goyenkade tussen de Hugo de Grootstraat en Jan van Goyenkade 20.

De werkzaamheden worden worden uitgevoerd van maandag 13 januari t/m vrijdag 31 januari 2020 (ca. 3 weken).

Fase 4

betreft de Jan van Goyenkade vanaf nummer 20 tot aan de Vreewijkstraat.

De werkzaamheden worden worden uitgevoerd van maandag 3 februari t/m vrijdag 21 februari 2020 (ca. 3 weken).

Fase 5

betreft  de Jan van Goyenkade vanaf de Vreewijkstraat tot aan de Witte Singel.

De werkzaamheden worden worden uitgevoerd van maandag 24 februari t/m vrijdag 13 maart (ca. 3 weken).

Na Fase 5 worden er nog restpunten uitgevoerd, het streven is om de werkzaamheden eind maart 2020 gereed te hebben.

De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Het kan gebeuren dat de planning door weersomstandigheden uitloopt. Ook onverwachte zaken bij de uitvoering in het werk kunnen invloed hebben op de planning.

Omleidingsroutes

Om het werk goed en veilig uit te voeren is de weg afgesloten voor al het verkeer. De afsluitingen gebeuren per fase. Verkeer wordt omgeleid met borden.

Vragen aan Sloos

Mocht u naar aanleiding van de inloopavond of tijdens de werkzaamheden nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onderstaande personen van Sloos & Zoon B.V.

• Algemene vragen over de werkzaamheden:

Louis Wijman, projectleider, tel. 06 43879811.

• Vragen over de planning, bereikbaarheid enfasering tijdens de werkzaamheden

Vincent van Rossen, uitvoerder, 06 82674731.

Vragen aan de gemeente

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

S. de Kogel

Projectcoördinator