Inloopavond fietsenstalling Hartenbrugkerk (2023-106)

Een groot deel van het bezoek aan de binnenstad komt op de fiets. Dit is aan het einde van de Lange Mare goed zichtbaar, met name op de zaterdagen. Dan staan hier veel fietsen. De gemeente Leiden gaat daarom de fietsenstalling achter de Hartebrugkerk uitbreiden. Wij nodigen u graag uit voor een inloopavond over de plannen op donderdag 11 mei 2023.

De gemeente huurt het achterterrein van de Hartebrugkerk al jaren. Wij hebben het bestuur van de Hartebrugkerk benaderd om te onderzoeken of wij deze fietsenstalling kunnen uitbreiden. De uitbreiding van deze fietsenstalling zorgt voor minder geparkeerde fietsen op straat waardoor de leefbaarheid en toegankelijkheid in de binnenstad toeneemt.

Komt u ook?

Samen met het bestuur van de kerk hebben wij de afgelopen tijd gewerkt aan een voorlopig ontwerp voor de uitbreiding van de fietsenstalling. Over dit ontwerp informeren wij u graag tijdens de inloopavond op donderdag 11 mei 2023 van 19.00 tot 21.00 uur in de Romanuszaal van de Hartebrugkerk, Lange Mare 79.

Het projectteam en de architect zijn aanwezig om u het voorlopig ontwerp te laten zien en u een doorkijk te geven naar hoe er wordt gewerkt aan een definitief ontwerp. Natuurlijk kunt u ook uw vragen stellen.

Autoluwe binnenstad

Dit project is onderdeel van de Agenda Autoluwe Binnenstad. Samen maken we ruimte voor een groene, leefbare en economisch vitale binnenstad. Hierbij stimuleren we het gebruik van schone vormen van vervoer zoals de fiets.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Marlien Oderkerk
Projectmanager, gemeente Leiden