Hyacinthstraat - ontwerp speelplek (2023-219)

De gemeente Leiden wil dat alle Leidenaren dichtbij huis kunnen spelen en bewegen in een groene omgeving. Op dit moment kan dit in de Tuinstadwijk niet zo goed. Hier wil de gemeente graag verandering in brengen. Samen met de buurt gaat de gemeente in 2023 van de Leidse Tuinstadwijk een zogenaamde Gezonde Buurt maken. Een buurt waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen.

Op het veld aan de Hyacinthstraat zal een speelplek worden aangelegd. Eerder hebben we een schetsontwerp voorgelegd voor deze plek. Ook hebben bewoners wensen en ideeën meegegeven. Aan de hand van alle inbreng zijn 2 voorlopige ontwerpen gemaakt: ontwerp 1 en ontwerp 2. De ontwerpen kunt u zien op doemee.leiden.nl.

In allebei de ontwerpen zijn de volgende elementen opgenomen:
- Een heg rondom het veld, zodat kinderen niet zomaar de weg op kunnen gaan.
- Extra struiken en bomen voor schaduw
- Een speeltoestel
- Stappalen en stapstenen
- Doeltjes voor voetbal
- Lijnen op de stoep voor onder meer badminton en tennis

In ontwerp 1 is er een extra haag bedacht als afscheiding van het voetbalveld, in ontwerp 2 is die haag er niet.
We vragen u om uw voorkeur te laten weten voor een van de twee ontwerpen, dus voor ontwerp 1 of ontwerp 2. Dit kan via doemee.leiden.nl.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 keuze 4 of stuurt u een mail naar s.van.hoore@leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Saskia van Hoore
Gemeente Leiden
Beleidsadviseur Buiten Spelen