Houtlaan - vervangen asfalt (2022-204)

Wat gaan we doen?

De bovenste laag asfalt van de van de Houtlaan tussen de Rijnsburgerweg en de Dieperpoellaan is versleten en aan vervanging toe. Voordat het nieuwe asfalt wordt gelegd, gaan we het oude asfalt verwijderen.

De vervanging kan niet worden uitgesteld en wordt daarom niet gecombineerd met de werkzaamheden die onderdeel zijn van het Masterplan Verkeer Houtkwartier. Deze zijn gepland in het najaar van 2023 en zijn wel op elkaar afgestemd.

Wanneer gaan we dit doen?

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd.

• Maandag 10 oktober: verwijderen asfaltverharding.
  • Dinsdag 11 oktober: aanbrengen asfaltverharding.

Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de weg volledig afgesloten voor al het verkeer. Woningen blijven via het voetpad bereikbaar. De bussen worden omgeleid. Bij calamiteiten hebben de hulpdiensten altijd vrije doorgang. Het autoverkeer wordt met borden en verkeersregelaars omgeleid.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder. We doen ons uiterste best het geluid te minimaliseren, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Vragen?

Hebt u vragen over deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur). Of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Hebt u vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, neem dan contact via bovenstaand telefoonnummer en laat een terugbelverzoek achter voor L. Boer, directievoerder van de gemeente Leiden.