Houtkwartier - hemelwaterriool en herinrichting straten en groen (2020-366)

De gemeente legt in de Mariënpoelstraat, Boerhaavelaan en Van Swietenstraat een  hemelwaterriool aan. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte - de straten, stoepen en het groen - heringericht. In juli en augustus hebben we u gevraagd om via doemee.leiden.nl mee te denken over de plannen. Met deze brief informeren we u over de resultaten en nodigen we de bewoners van de Mariënpoelstraat uit om verder te praten over de inrichting van hun straat.

Wat zijn de plannen?

In de Mariënpoelstraat, Boerhaavelaan en Van Swietenstraat wordt een apart riool voor hemelwater aangelegd, waardoor het hemelwater gescheiden wordt van het vuilwater. Omdat de straten voor de rioolwerkzaamheden toch open moeten, worden gelijk de straten, parkeerplaatsen en de stoepen duurzaam en veilig ingericht. Waar ruimte is, wil de gemeente de drie straten graag groener maken. Meer informatie over dit project vindt u op www.leiden.nl/houtkwartieroost.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

De gemeente heeft een voorlopig ontwerp gemaakt. Over een aantal onderwerpen uit dit ontwerp heeft u mogelijk online en telefonisch meegedacht. We hebben de resultaten verzameld en voor u op een rijtje gezet. Op de achterkant van deze brief staan de resultaten in een overzicht. Ook leest u hoe de gemeente deze resultaten verwerkt in de verdere uitwerking van het ontwerp.

Toelichting Mariënpoelstraat op 19 oktober

Op maandag 19 oktober tussen 17 en 18 uur geven projectmanager Oscar van der Padt en ontwerper Patricia Scholte een toelichting op de plannen voor de inrichting van de Mariënpoelstraat. Deze toelichting gaat over het stukje van de straat tussen de Rijnsburgerweg en de Van Swietenstraat en is bedoeld voor de bewoners van de Mariënpoelstraat. Wilt u graag aanwezig zijn bij deze toelichting? Dan kunt u zich t/m 15 oktober aanmelden via projectondersteuning.RIB@leiden.nl of (071) 5165639. U ontvangt na 15 oktober een email met verdere informatie over de toelichting.

Contact

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071-keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Oscar van der Padt
Projectmanager Houtkwartier-Oost