Hooglandse Kerkgracht - Leidse markt tijdelijk op de Hooglandse Kerkgracht (2020-235)

Op zaterdag 30 mei vond bij wijze van proef een markt plaats op de middenberm van de Hooglandse Kerkgracht en de Nieuwstraat. Deze markt met niet-voedingsmiddelen is geslaagd.  Vanuit de buurt kwamen overwegend positieve reacties, maar ook een aantal aandachtspunten die we meenemen in de organisatie van de markt. Zo zal vanwege de geluidsoverlast de opbouw van de markt op vrijdagavond plaatsvinden in plaats van zaterdagmorgen.

De markt met niet-voedingsmiddelen zal voorlopig op woensdag en zaterdag op de middenberm van de Hooglandse Kerkgracht en de Nieuwstraat plaatsvinden. Daarnaast met ingang van volgende week zaterdag ook op de Vismarkt en de Aalmarkt om ervoor te zorgen dat we het aantal bezoekers kunnen spreiden en alle marktkooplieden twee marktkramen kunnen aanbieden.

Op zaterdag 6 juni bestaat de markt uit 12 kramen. De markt gaat om 7.00 uur van start en duurt tot 17.00 uur. Daarna komt de gemeente langs om het marktterrein schoon te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen via tel. 14 071 (van 8.30 tot 17.00 uur) of via het contactformulier van de gemeente op www.leiden.nl/contact. Wij willen u namens de marktkooplieden en de bezoekers bedanken dat u het mogelijk maakt dat er extra ruimte is voor de markt in het centrum van Leiden.

A. Barendsen

Teammanager Vergunningen Openbare Ruime