Hoge Rijndijk verplaatsen wijkcontainer (2020-193)

Op 10 maart 2020 jl. heeft u een brief ontvangen van de gemeente Leiden over de tijdelijke verplaatsing van de bovengrondse wijkcontainers naar  de Laan der Verenigde Naties naast het Abraham Kuyperplein ter hoogte van huisnummer 14. Dit is nog niet uitgevoerd, vanwege de binnengekomen reacties. In deze brief leest u er meer over.

Aanleiding

De gemeente wil de wijkcontainers verplaatsen in verband met de verkeersveiligheid. Om de twee wijkcontainers op de Hoge Rijndijk t.h.v. nr  194 te kunnen legen, moet de afvalwagen voor het verkeerslicht staan. Dit zorgt voor een onoverzichtelijke en onveilige situatie op het kruispunt voor het overige verkeer.

Alternatieven aangedragen

Diverse bewoners hebben verzocht om een andere tijdelijke locatie, en hebben hiervoor enkele voorstellen gedaan.

De gemeente heeft deze locaties onderzocht, maar ze zijn helaas niet geschikt. Dit omdat:

• zij geen centrale ligging hebben, waardoor de loopafstand naar de container te lang is; en
  • de locaties niet goed bereikbaar zijn voor de afvalwagen.

Verplaatsing

De wijkcontainers worden op donderdag 28 mei verplaatst naar de Laan der Verenigde Naties. Voor sommige gebruikers is de loopafstand naar de nieuwe locatie iets verder. Dit is echter noodzakelijk om het vuil efficiënt en veilig te kunnen inzamelen.

Op zoek naar een definitieve locatie

De gemeente gaat verder met het zoeken naar een definitieve locatie voor de containers, die ondergronds geplaatst zullen worden. Als er een locatie voor is gevonden, sturen we u hier bericht over.

Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen via tel. 14 071.

A. Erkoca

Afdeling Stedelijk Beheer