Hoge Rijndijk - onderhoud bestrating en bomen (2020-319)

Binnenkort start de gemeente met werkzaamheden aan de noordkant van de Hoge Rijndijk, tussen de Utrechtse brug en de Wilhelminabrug. In deze brief leest u wat dit voor u betekent.

Uitvoering

De werkzaamheden starten op maandag 14 september en duren tot en met vrijdag 25 september. De uitvoering kan door slecht weer of onvoorziene omstandigheden langer duren dan gepland.

Herbestrating parkeervakken en fietspad

De bestrating van de parkeervakken is aan onderhoud toe. Waar nodig worden de parkeervakken opnieuw bestraat. Deze herbestrating wordt gedaan met bestaande materialen. Kapot materiaal wordt vervangen door nieuw materiaal.

Het asfalt van het fietspad is op diverse plekken beschadigd. Op deze plekken wordt het asfalt vervangen door klinkers.

Groeiplaatsverbetering

Bij 11 bomen op de Hoge Rijndijk vindt groeiplaatsverbetering plaats. Hierbij wordt de grond rondom de bomen verwijderd en vervangen door grond met extra voedingsstoffen.

Bereikbaarheid en parkeren

Uw woning blijft bereikbaar. Het kan voorkomen dat u uw auto tijdelijk op een andere plek moet parkeren of moet omrijden. Wij vragen u om uw begrip en medewerking. Elke dag worden parkeerverboden bij een aantal parkeervakken geplaatst. Ook worden een aantal parkeervakken gebruikt voor opslag van materiaal.

Omgeving

Het depot en omgeving zijn geen speelterrein en kan een gevaarlijke plek voor kinderen zijn. Wilt u hier rekening mee houden en (uw) kinderen hierop wijzen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Richard Reumerman

Directievoerder, Cluster Beheer