Hoge Mors - participatie project Hoge Mors (2021-136)

De riolering in de Hoge Mors is na ruim vijftig jaar aan vervanging toe. Voor de werkzaamheden onder de grond moeten de straten en stoepen open. Een mooi moment om de inrichting van de straten en het groen te vernieuwen. Zo zorgen we ervoor dat de Hoge Mors in de toekomst bestand is tegen het veranderende klimaat met  heftige regenbuien en langere periodes van droogte en hitte. Om tot een goed plan te komen, vragen we u als bewoner van de wijk met ons mee te denken in de participatiefase van het schetsontwerp van dinsdag 25 mei tot en met dinsdag 15 juni 2021.

Digitale bewonersavonden

Op vier verschillende dagen houden wij online bewonersavonden waarin wij het schetsontwerp - het eerste ontwerp dat de gemeente heeft gemaakt voor de inrichting van de straten en het groen - aan u willen toelichten. Wilt u één of meerdere bewonersavonden bijwonen, dan kunt u zich tot en met maandag 24 mei opgeven door een e-mail te sturen naar hogemors@leiden.nl. Aanmeldingen die na deze datum binnenkomen, worden niet meer verwerkt.

Datum

Tijdstip

Deelgebied

Onderwerp

Dinsdag 25 mei

19.00 - 20.30 uur

A

Agaatlaan, Maansteenpad, Opaalstraat, Saffierstraat, Turkooislaan, Topaaslaan

Donderdag 27 mei

19.00 - 20.30 uur

B

Aquamarijnstraat, Berylstraat, Carneoolstraat, Kristalstraat, Robijnstraat, Saffierstraat, Toermalijnstraat

Maandag 31 mei

19.00 - 20.30 uur

C

Hofje Diamantlaan, Koraalstraat, Parelstraat, Robijnstraat, Saffierstraat, Topaaslaan

Donderdag 03 juni

19.00 - 20.30 uur

D

Aquamarijnstraat, Briljantstraat, Hoge Morsweg, Jadestraat, Tijgeroogstraat, Turkooislaan

Wat zijn de plannen?

Er komt een gescheiden rioolstelsel: één buis voor vuilwater en één buis voor regenwater. Dit voorkomt vermenging van het relatief schone regenwater met het vuile water van bijvoorbeeld toiletten en wasmachines. Straks wordt alleen het vuile water gezuiverd, het regenwater wordt direct afgevoerd naar de sloten in de wijk.

Omdat de straten voor de rioolwerkzaamheden toch open moeten, worden gelijk de straten, parkeerplaatsen en de stoepen duurzaam en veilig ingericht. Waar ruimte is, wil de gemeente de wijk graag groener maken. Het vergroten van de biodiversiteit, het toevoegen van verschillende soorten bomen en planten, is daarbij een belangrijk thema. Zo kunnen we toekomstige klimaatveranderingen beter opvangen.

Denk mee

De gemeente Leiden hecht grote waarde aan het vormgeven van plannen samen met de stad. Samenwerking leidt immers tot betere plannen. De participatie voor het schetsontwerp vindt vanwege corona digitaal plaats, via het platform doemee.leiden.nl. Meedoen is eenvoudig: u gaat naar de website doemee.leiden.nl en u maakt een account aan. Onder het project ‘Denk mee over de inrichting van de Hoge Mors’ vindt u het schetsontwerp en alle bijbehorende informatie. Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen? Dan kunt u ze op doemee.leiden.nl achterlaten. U kunt hier ook reageren op de ideeën en opmerkingen van andere bewoners.

Waar vindt u nadere informatie?

Voor dit project is er een pagina op de website van de gemeente: www.leiden.nl/hogemors.

Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Mors’.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u contact opnemen met Tamara Weber, omgevingsmanager van dit project, via hogemors@leiden.nl of via tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

David van Zanten, projectmanager Hoge Mors