Hoge Mors fase 2 - inloop definitief ontwerp (2022-149)

De gemeente gaat in een groot deel van de Hoge Mors de riolering vervangen. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte - de straten, stoepen en het groen – opnieuw ingericht. Het definitief ontwerp voor fase 2 van het project is klaar, het projectteam wil dit graag aan u toelichten. Daarom nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst op donderdag 7 juli van 19 tot 21 uur.

Wat zijn de plannen?

De riolering in de Hoge Mors is aan vervanging toe. Aangezien de straten voor deze werkzaamheden helemaal open moeten, combineert de gemeente de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en het groen. In de nieuwe inrichting worden zoveel mogelijk zogeheten klimaatadaptieve maatregelen genomen. Daarmee is de Hoge Mors straks beter voorbereid op het veranderende klimaat met heftige regenbuien, droogte en hitte.

Om het project goed te laten verlopen, is het projectgebied in drie fases verdeeld. Op www.leiden.nl/hogemors leest u meer over de verdeling in fases. Deze brief gaat over fase 2. Voor fase 2 is het definitief ontwerp klaar, het projectteam wil dit graag aan u toelichten .

Uitnodiging

Het projectteam nodigt u uit voor de inloopbijeenkomst van het definitief ontwerp:

• Wanneer: donderdag 7 juli 2022
  • Waar: Denksportcentrum Leiden, Robijnstraat 4, 2332 KE Leiden
  • Tijdstip: 19.00 tot 21.00 uur – u kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt, u hoeft zich niet aan te melden voor deze bijeenkomst.

Het projectteam zal aan de hand van het definitief ontwerp laten zien wat er is veranderd ten opzichte van het voorlopig ontwerp, dat we in februari 2022 aan de wijk presenteerden. Na de bijeenkomst plaatsen we het definitief ontwerp ook op doemee.leiden.nl. U kunt hier tot en met 27 juli uw vraag of opmerking achterlaten. Let op: omdat het een definitief ontwerp betreft, kunnen er geen grote wijzigingen meer worden gedaan.

Waar vindt u nadere informatie?

Actuele ontwikkelingen in het rioleringsproject Hoge Mors kunt u volgen via www.leiden.nl/hogemors. Daarnaast kunt u zich via www.leiden.nl/stadsnieuws aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. Abonneer u vervolgens op ‘Morskwartier’.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u die stellen aan de omgevingsmanager van het project Tamara Weber via Hogemors@leiden.nl.

David van Zanten
Projectmanager Hoge Mors