Herenstraat - kwaliteitsverbetering start werkzaamheden

Maandag 16 september starten aannemersbedrijf Van Egmond Wegenbouw B.V. en aannemersbedrijf Nico Koolmoes met de kwaliteitsverbetering in de Herenstraat. Samen met een aantal omwonenden, ondernemers en de wijkvereniging is nagedacht over maatregelen om de kwaliteit van de Herenstraat te verbeteren.

Kwaliteitsverbetering Herenstraat

  • Om de eenheid van het winkelgebied Herenstraat - Doezastraat te verbeteren worden de lantaarnpalen in de Herenstraat tussen de Koninginnelaan en de Witte Singel vervangen door de Leidse Lantaarn
  • Er worden fietsparkeerplekken vervangen en toegevoegd
  • Twee parkeervakken worden ingericht als fietsparkeerplek
  • Twee verkeersdrempels worden aangelegd ter hoogte van huisnummer 41 en 73
  • Overbodige palen, borden en onnodige markeringen worden verwijderd om het straatbeeld in de Herenstraat rustiger te maken.

Werkzaamheden

De eerste drie weken wordt aan het straatwerk, de fietsparkeerplekken en de drempels gewerkt. Aansluitend worden de lantaarnpalen vervangen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 1 november afgerond. Beide aannemers werken op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur. Met de festiviteiten rondom 3 oktober wordt er niet gewerkt.

Bereikbaarheid

Al het verkeer kan gebruik blijven maken van de Herenstraat. Op sommige momenten wordt het verkeer om het werkvak geleid. Tijdens het aanleggen van de drempels geldt twee keer, twee dagen een omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer. Deze route wordt met gele borden aangegeven. De data met de aanleg van de drempels is nog niet bekend.

Geveltuintjes

In heel Leiden worden volop geveltuintjes aangelegd. Ook u kunt dit aanvragen. Een strook groen bij u voor de deur, tegen de gevel van uw huis. Een soort mini-voortuin. Het ziet er fleurig uit, maar helpt ook om hevige regenbuien en periodes van droogte en hitte op te vangen. Wilt u meer informatie of een geveltuintje aanvragen? Stuur dan een e-mail naar aandeslag@leiden.nl.

Informatie

Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Namens het projectteam Openbare ruimte Binnenstad
Jolanda de Schiffart