Helena Verburgstraat - herbestrating (2023-201)

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden in de Helena Verburgstraat. Hieronder leest u welke werkzaamheden er plaatsvinden en wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

De drempel op de kruising van de Helena Verburgstraat met de Marie de Lannoystraat is verzakt. De verzakking levert problemen voor het (bus)verkeer. We gaan dit opnieuw bestraten. Deze werkzaamheden doen we zoveel mogelijk met hergebruik van het aanwezige materiaal. Maar kapot materiaal vervangen we voor nieuw.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten op maandag 21 augustus. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 25 augustus. Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Om de wijk bereikbaar te houden wordt het werk in twee fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden wordt een om-en-om regeling ingesteld voor het autoverkeer. Verkeer wordt de wijk ingeleid via de Marie de Lannoystraat of Nienke van Hichtumstraat afhankelijk van de fase.

De lijnbussen worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Smaragdlaan, Hoge Morsweg, Haagse Schouwweg en Stevenshofdreef.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder. We doen ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Aanbieden huisvuil

Het aanbieden van het huisvuil verandert niet door de werkzaamheden. De ophaaldagen van het huisvuil blijven zoals u die gewend bent.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9:00-17:00 uur) of stuur een e-mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Wilco van der Burg
Projectcoördinator Cluster Beheer