Havikswhorst - minicontainers restafval (2021-273)

Sinds enkele jaren wordt het restafval in de Havikshorst ingezameld via ondergrondse containers. Enkele bewoners maken daarnaast ook nog gebruik van een minicontainer voor hun restafval.

Inzameling restafval via minicontainers gaat stoppen

De gemeente gaat stoppen met het legen van minicontainers restafval op de Havikshorst huisnummers 1 tot met 14. Er zijn ten slotte ondergrondse containers beschikbaar, en nu moet er een aparte wagen voor de minicontainers  rijden. Dat is milieubelastend en niet efficiënt.

Heeft u nog geen pas voor de ondergrondse containers?

Als u nog geen toegangspas heeft voor de ondergrondse containers, dan kunt u die eenmalig gratis aanvragen via www.leiden.nl/containerpas.

Klik op die pagina op 'aanvragen' en vervolgens op 'containerpas aanvragen'. Kies in het formulier dat dan geopend wordt, voor 'Ik heb geen pas'.

Binnen vijf werkdagen ontvangt u dan de containerpas.

Minicontainer voor restafval 10 november voor het laatst geleegd

Op woensdag 10 november legen wij de minicontainers voor restafval voor de laatste keer. Wij verzoeken u om uw minicontainer voor restafval, om 7.00 uur op de aanbiedplaats te zetten. U hoeft de minicontainer daarna niet meer op te halen. Nadat de afvalwagen is geweest, halen wij de minicontainers voor restafval op.

Na deze datum worden aangeboden restafvalcontainers niet meer geleegd.

Minicontainer voor gft blijft

Wat betreft het inzamelen van gft-afval verandert er niets. Daarvoor kunt u gewoon uw minicontainer voor gft (bruine bak) blijven gebruiken.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 3 (maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Met vriendelijke groeten,

Arif Erkoca