Haverstraat - uitnodiging meedenksessie plein Haverstraat

Graag nodigen we u uit voor een meedenksessie over uw eigen plein aan de Haverstraat. Het plein aan de Haverstraat is gekozen als een Groene Kans. Groene Kansen zijn onder andere versteende locaties die vergroend kunnen worden. Omdat u rechtstreeks woont aan de Haverstraat of er zicht op heeft, nodigen we u uit om mee te denken.

Wat vindt u van de huidige locatie? En hoe kunnen we het samen mooier, groener en gebruiksvriendelijker maken? Wilt u hierover meedenken, dan nodig ik u samen met uw buurtbewoners van harte uit op maandag 16 september om 19:00 uur.

• Datum: 16 september
  • Tijdstip: 19:00 uur, de sessie duurt tot uiterlijk 20:30 uur
  • Locatie: op het plein aan de Haverstraat

Schouw en inbreng in ontwerpwensen

Op maandag 16 september beginnen we met een schouw van het plein. We lopen samen door de buurt en bekijken de huidige stand van zaken. Ook bespreken we met u wat wel en niet bevalt aan de huidige inrichting. De ontwerper van de gemeente is ook aanwezig en luistert mee naar de input. Ter plekke schetst de ontwerper een voorlopig ontwerp dat zoveel mogelijk rekening houdt met uw wensen. In een tweede sessie bespreken we het ontwerp met u. Op basis hiervan worden de laatste aanpassingen gemaakt. Het definitieve ontwerp sturen we daarna rond aan alle omwonenden ter informatie. In het najaar start de vergroening van het plein aan de Haverstraat.

Geveltuinen of boomspiegels onderhouden

Samen aan de Slag helpt bewoners die zelf een eigen geveltuintje willen of een boomspiegel willen adopteren. Voorafgaand aan de bijeenkomst inventariseert de gemeente de mogelijkheden hiervoor in uw eigen buurt. Tijdens de bijeenkomst op 16 september kunt u zien wat er voor uw straat of buurt mogelijk is.

Meedenken/reageren?

Wilt u aanwezig zijn bij de meedenksessie stuurt u dan een email naar aandeslag@leiden.nl, graag onder vermelding van meedenksessie plein Haverstraat. Wilt u meer over Samen aan de Slag willen weten, stuurt u dan een email naar aandeslag@leiden.nl.

Mevrouw W. Mahesh
Wijkbeheerder Binnenstad-Noord
Gemeente Leiden

Samen aan de Slag

De vergroening van deze locatie is een van concrete plannen van de Groene-Kansen-kaart. Deze kaart bestaat uit ambities en concrete locaties om Leiden te vergroenen.  Met de werkwijze van Samen aan de Slag maken bewoners en gemeente gezamenlijk een nieuw ontwerp.
‘Samen aan de Slag’ geeft ruimte aan initiatieven van bewoners om de eigen leefomgeving te verfraaien door extra groen, nieuwe speelplekken, of andere fysieke aanpassingen. Het kan ook gaan om de adoptie van prullenbakken of het opruimen van zwerfvuil in de eigen buurt. De gemeente Leiden ondersteunt door mee te denken met het ontwerp en fysieke hulp te bieden bij de uitwerking, zoals de aanleg van deze nieuwe speelplek of het leveren van vuilknijpers bij zwerfvuilacties.