Havenplein - participatie Havenplein en Havenhoofd 2012-018

De Leidse binnenstad wordt de komende jaren nog aantrekkelijker om in te wonen, werken, ondernemen en te recreëren. De gemeente Leiden werkt aan plannen ter verbetering van de openbare ruimte, ook bij u in de buurt. Er zijn twee locaties in uw buurt, waar de gemeente de situatie wil verbeteren: het Havenplein en het Havenhoofd (Driehoeksplein).

In deze brief informeren wij u over de stand van zaken van beide projecten en nodigen wij u uit om mee te kijken en mee te denken via het participatieplatform van de gemeente.

Havenplein: wat is er tot nu toe gedaan?

Als onderdeel van het project ‘Openbare ruimte projecten Binnenstad’ is in 2017 het voorlopig ontwerp voor het Havenplein vastgesteld. Voorafgaand hebben bewoners, ondernemers en overige belanghebbenden tijdens meerdere bijeenkomsten meegedacht over het voorlopig ontwerp.

Vanaf 2019 is het project stilgelegd omdat andere projecten in de binnenstad voorgingen.

In 2020 is het project weer opgestart en is er een extra vergroeningsslag op het ontwerp doorgevoerd. Er is nu een definitief ontwerp gereed.

Bekijk het plan voor het Havenplein op doemee.leiden.nl

U kunt het definitief ontwerp bekijken op https://doemee.leiden.nl. Omdat er in 2017 door de omgeving al volop is meegedacht, kunnen er nu geen ingrijpende wijzigingen meer worden aangebracht. Toch horen wij graag van u wat u van het ontwerp vindt, en bekijken we of eventuele nieuwe suggesties of wijzigingen nog kunnen worden meegenomen.

Herinrichting Havenhoofd (Driehoeksplein)

Het ontwerp voor het Havenhoofd (Driehoeksplein) is nog niet zo ver uitgewerkt als het ontwerp voor het Havenplein. Voor het Havenhoofd (Driehoeksplein) heeft de gemeente een schetsontwerp gemaakt waarin nog een aantal keuzes gemaakt kunnen worden. Omdat u als bewoner en/of gebruiker van het Havenhoofd als geen ander het gebied kent, leggen wij de keuzes die mogelijk zijn binnen het ontwerp graag aan u voor. Het schetsontwerp kunt u bekijken op doemee.leiden.nl en daar kunt u ook uw ideeën en vragen met ons delen.

Doemee.leiden.nl

U kunt uw mening geven via https://doemee.leiden.nl. Daar vindt u uitleg over de ontwerpen die zijn gemaakt en hoe u invloed kunt uitoefenen. Na registratie op dit online platform kunt u meedoen. Het invullen van de enquêtes en de open vragen kost ongeveer tien minuten. U kunt de vragen tot en met vrijdag 12 februari. invullen. De opbrengst verwerken we in de volgende stap van het project.

Telefonisch spreekuur

Heeft u vragen over het voorlopig ontwerp die op doemee.leiden.nl niet worden beantwoord, of bent u niet in de gelegenheid om online uw mening te geven? Dan kunt u ook tijdens het telefonisch spreekuur contact opnemen met projectleider Michèle Klare en ontwerper Patricia Scholte. Dit spreekuur vindt plaats op:

• donderdag 4 februari tussen 15.00 en 16.00 uur.

U kunt hiervoor bellen naar het Klant Contact Centrum, tel. 14 071 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur, Leiden, keuze 4).

Blijf op de hoogte via Stadsnieuws

Voor belangrijk nieuws over deze projecten informeren we u via een bewonersbrief. Wilt u weten wat er verder in uw buurt gebeurt, abonneer u dan op Stadsnieuws. Stadsnieuws is de digitale nieuwsbrief van de gemeente Leiden. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.leiden.nl/stadsnieuws.

Het kan zijn dat u naar aanleiding van deze brief nog vragen heeft.

Stuur ons dan een bericht via het algemene contactformulier op www.leiden.nl/contact of bel het algemene nummer van Leiden: 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur). We nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Michèle Klare,                                                              Ronald van der Steen,

projectmanager Havenplein                                         projectmanager Havenhoofd