Havenplein - definitief ontwerp Havenplein (2021-202)

De Leidse binnenstad wordt de komende jaren nog aantrekkelijker om in te wonen, werken, ondernemen en te recreëren. De gemeente Leiden werkt hiervoor aan plannen ter verbetering van de openbare ruimte, ook bij u in de buurt. In uw buurt wordt het Havenplein verbeterd.

Van 21 januari tot en met 15 februari heeft u via doemee.leiden.nl uw reactie kunnen achterlaten op het definitief ontwerp van het Havenplein. Het Havenplein in Leiden wordt verkeersveiliger, groener én daarmee een nog mooiere entree van onze historische binnenstad. Het plein wordt vergroend en anders ingedeeld. Er komt meer ruimte voor de fietser en voetganger, zo zijn we weer een stapje verder om onze binnenstad meer autoluw en daarmee leefbaar, duurzaam en bereikbaar te maken. Het definitief ontwerp is af. Wilt u het definitief ontwerp van het Havenplein bekijken? Dat kan via onderstaande link:

Uitvoeringsbesluit Havenplein

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 13 juli het Uitvoeringsbesluit project Havenplein vastgesteld.

De besluitvormingsplanning is als volgt:

• Donderdag 9 september 2021 - Commissievergadering
  • Donderdag 16 september 2021 – Raadsbehandeling

Na de besluitvorming wordt gestart met de voorbereidingsfase. Dit vindt plaats van oktober tot december 2021. De werkzaamheden worden naar verwachting gestart in het eerste kwartaal van 2022.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 - keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Projectteam Havenplein

Michèle Klare – projectmanager Havenplein